Vulin i Vesić štrajkovaće glađu, Vojni sindikat bi da se pridruži “najbogatijem kapitalisti među socijalistima”

Vulin i Vesić štrajkovaće glađu, Vojni sindikat bi da se pridruži “najbogatijem kapitalisti među socijalistima”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sutra će početi štrajk glađu u Skupštini Srbije, potvrđeno je “Novostima”.

Ministar će tokom dana svoju odluku saopštiti predsedniku Vučiću, premijerki Brnabić i svojim saradnicima u ministarstvu.

Vulin je već jednom organizovao sličan protest kada je 2003. godine tri nedelje štrajkovao glađu u pritvoru. On je tada bio uhapšen posle sukoba na protestu zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu, podsećaju “Novosti”.

Njemu će se u tome pridružiti tridesetak poslanika vladajuće većine u republičkoj skupštini, a istovremeno će to učiniti deo odbornika vlasti u skupštini Grada Beograda, navodi list.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će zajedno sa odbornicima SNS u Skupštini grada i izabranim funkcionerima te stranke u Gradskoj upravi sutra započeti štrajk glađu.

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da će se pridružiti štrajku glađu u koji će, prema navodima medija, stupiti ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Foto: Vojni sindikat Srbije (arhiva)

Iz tog sindikata su naveli da su predsednici parlamenta Maji Gojković već uputili zahtev da odobri predsedniku sindikata Novici Antiću da sa članovima Upravnog odbora uđe u Skupštiniu i da sa ministrom odbrane počnu štrajk glađu.

“Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravnog odbora razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan odgovor Vulinovom teatralnom činu”, piše u saopštenju sindikata.

Kako su istakli, “ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine”.

Advertisements

“Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista među socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtovski smisao za humor”, naveli su između ostalog iz Vojnog sindikata Srbije i ocenili da se time nanosi neprocenjiva šteta ugledu Srbije.

Vulin i Vesić štrajkovaće glađu, Vojni sindikat bi da se pridruži “najbogatijem kapitalisti među socijalistima”

Balkanska, Agencije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *