Zaharova: Tajni dogovor o priznanju nezavisnosti neozbiljna priča

Zaharova: Tajni dogovor o priznanju nezavisnosti neozbiljna priča

Moskva negira pisanja kosovskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, izjavila je danas na konferenciji za novinare portparolka Ministarstva spljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je istina da postoji tajni dogovor o nezavisnosti Kosova, Zaharova je rekla da se „u pitanju sadrži odgovor: kosovski mediji na albanskom jeziku, pozivajući se na nemačke izvore“, preneo je Sputnjik.

„Mislim da o tome ne možemo ozbiljno da razgovaramo. Sve što se tiče stava Srbije o rešavanju kosovskog pitanja najaktivnije komentariše predsednik Srbije, praktično svakodnevno. Radi se o ocenama procesa i o poteškoćama sa kojima se suočava rukovodstvo Srbije tokom tih pregovora“, navela je Zaharova.

Advertisements

Prema njenim rečima, izvori tih informacija ne ostavljaju prostor da im se veruje. Ranije su kosovski mediji pisali da su Vašington, Pariz i Moskva pripremili sporazum o „karakteru prijateljstva i dobrosusedskih odnosa“ između Beograda i Prištine, koji bi navodno trebalo da bude potpisan u periodu od 28. juna do 13. jula ove godine.

Zaharova: Tajni dogovor o priznanju nezavisnosti neozbiljna priča

Fonet