Zelenović: Dokle je Vučić spreman da ide kada bude odlazio sa vlasti?

Predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da je nezabeleženo bilo gde u svetu, izuzev u Srbiji, da predsednik države u tabloidnoj televizijskoj emisiji čita dokumente službi bezbednosti koji imaju oznaku državna tajna.

„Vučić je time još jednom dokazao da kršeći Ustav i zakone svakodnevno zloupotrebljava ceo bezbednosni aparat zarad očuvanja svoje nedemokratske vlasti”, naglasio je Zelenović u pisanoj izjavi i dodao da bi javnost trebalo da se zapita šta je sve Vučić spreman da uradi i koliko daleko da ide kada bude odlazio sa vlasti.

On je dodao da je jučerašnja Vučićeva manipulacija državnim tajnama, praćenjima i prisluškivanjima, sračunata da „zamaskira praćenje i prisluškivanje lidera opozicije, ali i svojih bliskih saradnika za koje ga je optužio njegov politički otac Vojislav Šešelj sa kojim je zajedno u vremenu Milosevića učestvovao u kreiranju opšteg straha i nesigurnosti“.

Advertisements

„Nema i ne može biti demokratske i pristojne države u kojoj službe bezbednosti ne vode računa o bezbednosti zemlje, već se koriste kao instrument za političke obračune“, zaključio je predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *