Žena, majka ili “kraljica noćnog provoda”?

Danas sam pokušala i sebi i nekim mladim ljudima da pojasnim, po ko zna koji put, zašto veze i brakovi ne uspevaju, onako kako ja to vidim…

Piše: Marica Stojković

Koliko ste puta čuli za podvojenost tipa: ,,Sa njom lepo razgovaravam, poštujem je, ali među nama nema hemije”, ,,Ona je izvrsna u krevetu, ali je sigurno ne bih  oženio”, ,,Ona je dobra, ali dosadna” i sl.

Da li je to uvod za sve što onda logično sledi?

Jedan tip žena su one koje bih oženio, drugi tip žena su one sa kojima bih rado išao u provod, treći tip žena jako poštujem zbog znanja i veština tj. njihovog intelekta i ko zna još koliko njih bi nekako i zbog nečega bilo izabrano.

Verovatno je zato teško znati koja je onda ona prava! A kako neko ko nije ni sam integrisan, može da nađe sve u nekom drugom?

Kada dođe prava, ako ste vi pravi bar isto toliko, vi to jednostavno znate! Prožimate se na svim nivoima, odgovarate jedno drugom suštinski: po vrednostima koje su vam važne i u  koje verujete, po interesovanjima, načinu života kakav želite, po načinu na koji želite da odgajate decu (ako ih oboje zaista želite), po  načinu provođenja slobodnog vremena, po umetničko-estetskim ukusima, po načinu humora koji vam je dopadljiv ili odbojan, po mirisu, po reakciji svih ostalih čula kada ste jedno kraj drugog, po miru koji imate u sebi, po spremnosti da učinite sve što je potrebno i po ispunjenosti srca ili duše (kako više volite) kada samo pomislite jedno na drugo, a naročito kada ste zajedno…

Volela bih da ovde vi sami produžite listu.  Volela bih da čujem komentare oba pola. Prosvetlite vi mene, ako negde grešim!

Da li je isuviše hrabro, naivno ili ludo želeti sve?

Advertisements

Izvor: mac-lifecoaching

Marica Stojković je diplomirani psiholog,  licencirani stručni saradnik u školi,  član Društva psihologa Srbije,  sertifikovana za napredni nivo psihološkog savetovanja u REBT pridruženom trening centru Instituta Albert Elis iz Njujorka (u Beogradu), master nivo praktičara za lifecoaching pomoću tehnologije Metaforičkih asocijativnih karata (MAK) i konsultant na ruskom sajtu ,,Efikasne onlajn konsultacije diplomaca škole Konstantina Davlatova“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *