Živković: Sve što se dešava na severu Kosova je posledica Vučićeve politike

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da je zamena statusno neutralnih “KS” tablica na severu Kosova “deo sporazuma” koji je (Aleksandar) Vučić potpisao sa kosovskim Albancima pre pet godina, i da je sve što se sada dešava “posledica Vučićeve politike”.

Screenshot

Živković, koji je i bivši predsednik Nove stranke, za list Danas rekao je da “svako čudjenje i iznenadjenje vlasti u Beogradu”, povodom upada kosovske policije na sever Kosova, i oduzimanja “KS” tablica na prelazima sa Srbijom, “može samo da znači da je posle pet godina Vučić shvatio da je napravio grešku kada je potpisao taj dokument” i da je to “samo njegova krivica”.

“Zato on sada pokušava da izigrava spasioca Srba i srpstva, ali svedoci smo da gde god su Vučić, (Ivica) Dačić i (Aleksandar) Vulin, kao i njihovi mentori Milošević i Šešelj, branili Srbe, tamo Srba više nema. Zato se sada plašim za te Srbe sa Kosova koje Vučić pokušava da brani”, rekao je Živković.

Advertisements

On je ocenio da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na severu Kosova, “samo još jedna farsa i pokazatelj da je i Vučić shvatio da je napravio grešku potpisivanjem sporazuma pre pet godina, čije odredbe sada stupaju na snagu”

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *