Zoran Živković: Štarjk glađu opozicionih poslanika za fer izbore

Zoran Živković: Štarjk glađu opozicionih poslanika za fer izbore

U borbi za izborne uslove treba da idemo sa svima koji sebe zovu opozicijom i mogu to da dokažu, podele nema – svi zajedno treba da se borimo za fer izbore, izjavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Zoran Živković: Štarjk glađu opozicionih poslanika za fer izbore
Foto: Screenshot/ Youtube

On je na konferenciji Nove stranke u Šapcu istakao da to ne znači i formiranje izborne koalicije.

Živković je kao jedan od načina da se na vlast izvrši pritisak predložio štrajk glađu opozicionih poslanika do ispunjenja zahteva. Poručio je da je Nova stranka etalon opozicionog delovanja, jedina stranka za koju niko nikad nije mogao ni da pomisli da šuruje sa SNS.

On je ocenio da bojkot izbora nikako nije solucija.

„Vlast već ima veliki broj GMO stranaka koje glume opoziciju u Parlamentu, a lako će ih pred izbore napraviti još“, rekao je Živković.

„Nas je narod izabrao da ga predstavljamo u Skupštini i borimo se za njihove interese, a ne da pobegnemo sa megdana. To nije junački čin. Naprotiv, treba pojačati pritisak na vlast, da postane neizdrživ, sve dok ne budu primorani da prihvate zahteve opozicije“, podvukao je Živković.

Norbert Cvijanov iz Subotice i Aleksandar Simić iz Šapca, izabrani za nove potpredsednike Nove stranke, odlučili su delegati Nove stranke na 12. redovnoj konferenciji održanoj u Šapcu.

Advertisements

Delegati Nove su izabrali Arisa Movsesijana za predsednika stranačkog Saveta, ali i doneli odluku da NOVA u izborne koalicije ulazi sa onim organizacijama čije su „ideoločka matrica i politički ciljevi srodni njenima“.

Izvor: Danas