Zukorlić: Odnosi s Vučićem zapeli zbog “dodikovanja”

Novi Pazar — Muamer Zukorlić, nosilac liste “Matica bošnjačka” na izborima za BNV, kaže da su njegovi odnosi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem “zapeli zbog dodikovanja”.

Zukorlić: Odnosi s Vučićem zapeli zbog "dodikovanja"
Foto. N1

On je dodao da “nema potreba prema Vučiću”.

“To je dugoročna investicija. Investicija u dijalog i pomirenje. S njim sam to dogovorio pre dve godine. Prva godina je bila solidna. Druga godina, zapelo je zbog dodikovanja. Više puta sam ukazivao da se moraju distancirati od toga”, kazao je Zukorlić u “Danu uživo” na N1 Sarajevo.

On je kazao da je “politika takva i investicija takva”.

“Nije kamata. Investirate s procenom da će to biti dobro i da bude što više benefita. Govorim o investicijama za moj narod i ciljeve za koje se borim. Ja nemam potreba prema Vučiću”, poručio je Zukorlić.

U vezi sa u nedelju održanim izborima za Bošnjačko nacionalno veće u Srbiji, na kojima je najviše glasova osvojilo “Samoopredeljenje” Sulejmana Ugljanina, Zukorlić je izneo tvrdnju da su kandidati njegove liste “najveći dobitnici izbora”.

“Pobedili smo u Novom Pazaru, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i mestima širom Srbije. Tutin i Sjenica su mrlje na političkoj mapi Sandžaka. U Sjenici smo uspeli da se približimo protivničkoj strani. U Tutinu izbori liče na nešto do 5, od 5 huligani blokiraju izbore, pune se kutije i ostvarena je razlika gde kompenzuju gubitike u drugim mestima”, kazao je Zukorlić.

Advertisements

On je ocenio da je Rasim Ljajić najveći gubitnik izbora, da nigde nije pobedio i da je dobio najmanje glasova.

Tanjug