Anonimusi prete: “Pustite Asanža ili haos dolazi po vas! Oslobodićemo sile interneta” (VIDEO)

Anonimusi prete: “Pustite Asanža ili haos dolazi po vas! Oslobodićemo sile interneta” (VIDEO)

Hakerska grupa “Anonimusi” zapretila je juče britanskoj vladi da pusti iz pritvora osnivača sajta “Vikiliks” Džulijana Asanža”, ili će nastupiti haos.

“Oslobodite Asanžda ili haos dolazi po vas! Nacionalna kriminalistička agencija #oflajn”, naveli su hakeri u postu na “Tviteru”, prilažući skrinšat ugašenog sajta Nacionalne kriminalističke agencije (NCA).

Do upozorenja je došlo nakon što su članovi grupe, iz šireg kruga “Anonimusa”, rekli da su uspeli da privremeno sruše sajt Agencije. Ali, njihov “tvit” naišao je na kontradiktorne odgovore nekoliko pratilaca koji su okačili svoje skrinšatove sajta NCA na kojima se vidi da je, u stvari, u funkciji.

“Nekad se učita, a nekad je oboren. Dodajemo još malo snage da ga totalno srušimo”, odgovorili su “Anonimusi”.

Predstavnici NCA izjavili su za britanski “Ekspres” da je došlo do DDoS napada oko ponoći, ali da su posledice bile minimalne. Napad je ograničio i usporio pristup sajtu na kraći period vremena, ali ga nije oborio, naveli su iz NCA.

Anonimusi prete: "Pustite Asanža ili haos dolazi po vas! Oslobodićemo sile interneta" (VIDEO)
Screenshot

Prošle nedelje su “Anonimusi” zapretili da će “osloboditi sile interneta” ako britanska vlada ne oslobodi Asanža, nakon njegovog hapšenja u ekvadorskoj ambasadi u Londonu prošlog četvrtka. Asanž je bio pod azilom u ambasadi od 2012. Britanija sada treba da odluči da li će izručiti Asanža Sjedinjenim Državama, gde ga traže zbog zavere za krađu poverljivih podataka zajedno sa bivšim obaveštajnim analitičarem Čelzi Mening.

Advertisements

Ekvadorske vlasti su objavile da su se u noći 11. aprila sajber napadi na njihovu vladu udvostručili nakon Asanžovog hapšenja i da ih je bilo 40 miliona, a na meti su bili Ministarstvo spoljnih poslova, centralna banka i predsednikova kancelarija.

Anonimusi prete: “Pustite Asanža ili haos dolazi po vas! Oslobodićemo sile interneta” (VIDEO)

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *