Baletski performans „La Vie Parisienne“ u izvođenju plesača iz Italije i beogradskog Narodnog pozorišta

Baletski performans „La Vie Parisienne“ u izvođenju plesača iz Italije i beogradskog Narodnog pozorišta

Povodom obeležavanja Svetskog dana igre, na omiljenom beogradskom šetalištu Sava Promenadi, u ponedeljak 29. aprila, u 19.30 časova, biće izveden baletski performans „La Vie Parisienne“ – „Pariski život“.

Učenici baletskih škola najpoznatijih italijanskih gradova umetnosti – Rima i Milana – ulepšaće večernje časove na obali Save i izvesti koreografiju čuvene baletske umetnice Sabrine Bosko iz Baletske akademije u Rimu, zajedno sa đacima baletskih škola iz Beograda i Pančeva.

Performansu će se pridružiti i specijalni gosti, Ana Pavlović i Jovan Veselinović, prvaci Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu. Spoj energije svih plesača i međusobna saradnja tokom pripreme nastupa učinili su da italijanska umetnica, čiju koreografiju ćemo imati prilike da vidimo, nosi samo pozitivne utiske o srpskoj baletskoj sceni.

Foto: Promo

„Verujem da ples govori univerzalnim jezikom i u toku sam sa zbivanjima u savremenom srpskom baletu. Impresionirana sam poštovanjem koje ples uživa u Srbiji i zahvalna na mogućnosti da budem deo te atmosfere“, ističe Sabrina Bosko, i dodaje da u predstavi učestvuju plesači različitog uzrasta, umetničkog i akademskog nivoa.

Performans „La Vie Parisienne“ besplatan je za sve posetioce koji će imati jedinstvenu priliku da „osete“ energiju Pariza, njegovu tradiciju i muziku tipičnu za Grad svetlosti.

Advertisements

Ovaj nastup realizuje se pod okriljem nove kulturno-umetničke inicijative KVART Belgrade Waterfront, koja ima za cilj da unapredi srpsku savremenu umetničku scenu, ali i da stvori nove prilike i prostor za kreativno izražavanje – u vidu izložbi, koncerata, pozorišnih predstava, modnih revija, plesnih nastupa i drugih događaja.

Izvor: BIZLife

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *