Banka hrane-istinski borac protiv gladi u Srbiji!

Glad je i dalje ogroman problem sa kojim se suočava ceo svet pa i Srbija! Neophodno je uvek i na svakom mestu ponavljati da niko ne sme biti gladan-hrana je izvor života i egzistencije! Dokaz da postoji neko ko je istinski borac protiv gladi i svakodnevno radi na suzbijanju ovog večitog problema jeste Banka hrane. Banka hrane je humanitarna, neprofitna organizacija čiji razlog osnivanja jeste borba protiv siromaštva i gladi. Protiv rasipanja hrane-da ima za sve!

Na području Niša deluje saradnik Banke hrane, gospodin Aleksandar Vidaković koji je, između ostalog i osnivač humanitarne organizacije ”Akacija”. ”Akacija” i Banka hrane na području Niša a i šire svojim aktivnostima suzbijaju siromaštvo i glad.

Naša misija je da niko ne ostane gladan-Aleksandar Vidaković

-Misija Banke Hrane i ”Akacije” jeste da niko ne ostane gladan. Mora biti dovoljno hrane za sve-samo ako se svako od nas malo potrudi, ako ne rasipamo hranu koja je osnov života, ako budemo solidarni možemo ići napred, rekao je Vidaković za portal Balkanska i dodao:

– Kroz aktivnosti Banke hrane mi apelujemo na celokupno društvo! Apelujemo na solidarnost to jeste na pružanje pomoći onima kojima je ona istinski potrebna. Takođe, pored toga trudimo se da i kroz edukativne radionice osposobimo za život onaj deo društva koji nije imao priliku da se obrazuje-”Akacija” radi na tome. Kroz radionice želimo da uključimo u normalne tokove života decu sa daunovim sindromom, distrofičare, trudimo se da samohrane majke ne budu na marginama društva… sve ovo a i još mnogo više je zahvaljujući Banci hrane kao i partnerima koji nam itekako pomažu, među prvima bih pomenuo Delez Srbija.

Humanitarna delatnost Banke hrane i humanitarne organizacije ”Akacija” nije ostala nezapažena iako gospodin Vidaković ne pati za publicitetom:

Advertisements

-Nije mi potreban publicitet! Kao što sam rekao Banka hrane i ”Akacija” rade suštinske stvari-hrane gladne, pomažu deci i odraslima ometenim u razvoju, pomažu samohrane majke i invalide. Nisam želeo da se zna jer smatram da od toga ne treba praviti nešto što će da izgleda kao da se hvalimo međutim, u Nišu se pročulo za dobročinstva Banke hrane i ”Akacije” i pristao sam da obelodanim u javnost čime se bavimo kao primer drugima da krenemo našim putem, zaključio je Vidaković.

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *