Jurić pozvan na saslušanje zbog izjave o političaru pedofilu!

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet i pozvalo Igora Jurića da iznese bliže podatke o informacijama koje je otkrio u medijima o političaru za kojeg tvrdi da je pedofil, potvrđeno je iz te institucije za agenciju Beta.

Iznošenje bližih podataka o tome, kako su naveli, neophodno je za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva. Igor Jurić je 9. marta gostujući u jednoj TV emisiji izjavio da „ima pedofila na uticajnim položajima u Srbiji, koji orgijaju sa decom” i tvrdio da je među njima „jedan ozbiljan političar, koji je poznat na nacionalnom nivou”.

On je naveo da to još nije prijavio nadležnim institucijama jer prikuplja dokaze kojima bi potkrepio svoja saznanja. Na to je reagovao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakavši da očekuje da nadležno tužilaštvo reaguje povodom tvrdnji koje je izneo i da ga pozove da bez odlaganja iznese sve informacije o tom političaru.

Advertisements

Igor Jurić, otac je Tijane Jurić, koja je oteta, zlostavljana i ubijena 2014. godine. On je 2016. osnovao Fondaciju „Tijana Jurić”.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *