Bečej: Hoće li policajac uskoro imati normu koliko građana mora da uhapsi?

Bečej: Hoće li policajac uskoro imati normu koliko građana mora da uhapsi?

Novosadski ogranak Policijskog sindikata Srbije nas je obavestio o “zanimljivim” dešavanjima u Policijskoj stanici Bečej. Kako tvrde u PSS, u tome najviše prednjači jedan od komandira te policijske stanice, čije ime je poznato redakciji.

Naime, po rečima članova PSS-Novi Sad, taj komandir je uveo novi vid prenošenja komandi podređenima i to putem Vibera?!

“Kakvo je to viber komandovanje? Šta smo mi? Gde je tu konspirativnost, etika? I gde to stoji u zakonu o policiji da je viber način kolektivnog izdavanja ciljanih naredbi?“, pitaju se u PSS.

Članovi PSS-Novi Sad navode da rad policije, pogotovo operativni rad na terenu ni jednim zakonskim propisom ni na koji način nije normiran, te da pojedini novopostavljeni šefovi, čija je osnovna kvalifikacija za rukovodeće mesto bliskost sa Srpskom naprednom strankom, pokušavaju to da urade.

“Znači li to da ćemo uskoro dobijati normu da moramo hapsiti 10 lica dnevno kako znamo i umemo i da izmišljamo dela, ili će nas kažnjavati ako to ne uradimo?”, pitaju se u PSS.

U PSS nam objašnjavaju da je novom sistematizacijom u MUP-u na rukovodećim pozicijama, zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci, postavljen veliki broj policajaca koji bi teško mogao da prođe bezbedonosnu proveru i koji su među građanima na jako lošem glasu zbog svoje bahatosti, dok mnoge od njih povezuju sa nezakonitim radnjama.

PSS-Novi Sad nam iznosi primer već pomenutog komandira iz Bečeja o kome kruže razne priče, za koje je teško utvrditi istinitost jer su oštećeni građani u opravdanom strahu zbog mogućih posledica.

Kako kažu članovi PSS, pomenuti komandir je građanima Bečeja poznat da u alkoholisanom stanju izaziva goste kafana na tuču, prikriva krivična dela… Po priči Bečejaca, najsmešniji događaj je bio kad je lično zaustavio vlasnika jednog ugostiteljskog objekta zbog prelaska puta van peščkog prelaza a pošto je isti negodovao, komadir je naredio protivpožarnom inspektoru da mu zatvori kafanu zbog prekršaja za koji bi morali da se zatvore svi ugostiteljski objekti u Bečeju.

Policijski sindikat Srbije tim povodom poručuje građanima da im se slobodno jave, ako žele da prijave nezakoniti rad policajaca.

Advertisements

Zaposlenima u MUP-u Policijski sindikat Srbije poručuje da će i dalje ostati na strani poštenih, potlačenih i poniženih policijskih službenika, te da će nastaviti da ih štiti od svakojakih naprednih šefova i da se još jače bori za njihova prava koja su iz dana u dan sve ugroženija.

Balkanska