Bojana Maljević – od glumice do Pink zvezdice

Od hrabre žene do glumice izdajice

Novinarka i TV kritičar Branka Otašević kaže da je istinski hendikep Utiska nedelje to što autorka ne može da ima sagovornike koje želi, a koji su, zastupajući različite stavove, činili suštinu i predstavljali osnovnu vrednost njene debatne emisije.

– Ako je tačno da je političari iz vlasti bojkotuju, time joj zaista umanjuju značaj. Prve dve emisije nisu donele ništa novo, ni u prisutnim licima ni u njihovim iskazima. Ali ostao je onaj dragocen deo s predlozima za utisak koji precizno seciraju stvarnost, koji ubitačno pogađaju sve nepodopštine aktuelne vlasti, a valjda će i opozicije. Zato će se sigurno broj poklonika autorskog i voditeljskog stila Olje Bećković održati, pa i rasti – prognozira Otašević.

youtube.com/ NM Novi magazin

Ona konstatuje da Pinkova emisija s Vericom Bradić zasad ima prednost u tome što su se u njoj pojavili i oni koji nisu naklonjeni aktuelnoj vlasti, ali su, kako primećuje, u tom okruženju delovali nekako pripitomljeno.

– Ma koliko da se pitali kako pametnom čoveku nije mrsko da ide na Pink kod Sarape ili na Hepi televiziju, recimo u Marićevu Ćirilicu, možda je to zapravo pametnije nego da se i oni odluče za nekakav bojkot. Možda na to ne bi trebalo da se gleda po onoj pomalo otrcanoj devizi: “Ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži”, već kao na razumnu odluku da se pri ovakvoj podeli medija iskoristi svaka prilika da se, odakle se god može, pošalje neka lična poruka, tumačenje, upozorenje – smatra Branka Otašević.

Screenshot

Ovakvim promišljanjem kao da se rukovodila i glumica Bojana Maljević, kada je odlučila da prihvati poziv za gostovanje u Hit tvitu.

Ona je već godinama izuzetno aktivna na Tviteru i ne fali joj ni energije, ni kuraži u seciranju vlasti Srpske napredne stranke. Zato ne čudi što je dobila salve kritika svojih ideoloških istomišljenika zbog toga što se prošle nedelje obrela u emisiji Hit tvit.

– Ta (pseudo)debata na Pinku je isključivo napad na Utisak. “Debata” na Pinku koju ne bojkotuje “druga strana” protiv utiska koga bojkotuje vlast. Treba jasno reći svima koji se tamo odazovu u čemu zapravo učestvuju – napisao je tviteraš dr Draža.

Grešite, uzvraćala je Bojana Maljević u tviter debati da li učešćem u Hit tvitu dala alibi Pinkovoj manipulaciji da je ova televizija otvorena za iznošenje različitih stavova, za i protiv vlasti.

– Treba ići svuda. Radije bih razgovarala sa Oljom, jer je bolji sagovornik. Ali takvo je vreme došlo da bez nacionalnih TV nema pobede – objašnjavala je glumica.

Važno je, uveravala je kritičare njenog gostovanja, da milion ljudi, koji inače ne bi gledali Utisak, čuje nešto drugačije.

– To je jedino važno. I upamtite šta vam kažem – jedino važno, i baš tako bez drame, bez krvi, toje bitno. A dovoljno glasno da započne dijalog u kućama, najpre – tvitovala je poznata glumica.

Screenshot

Kratak put premišljanja

Gebelsovski genijalno, ocenila je Bojana Maljević, nakon što je odgledala prvu emisiju Hit tvit.
“Čist dokaz o pokušaju kontrole mišljenja i poruka koje se šalju putem Tvitera”, odtvitovala je 25. marta.

Nešto kasnije, istog dana, takođe na Tviteru, razradila je svoju analizu.

“Dakle emisija Tvit Hit je namenjena daljoj tabloidizaciji našeg društva (ima li dalje?!) i vađenju stavova van konteksta. Ili je, pak, kontekst ispravan, ali je upotrebljen za formiranje drugačijeg mišljenja i prikazivanju raskola među ljudima. Isto to rade tabloidi i botovi.”

Advertisements

Dvadesetak dana kasnije, Bojana se našla u društvu Suzane Vasiljević, Vučićeve medijske savetnice i režisera Predraga – Gage Antonijevića, kao gošća u “gebelsovski genijalno” osmišljenom Tvitu.

Izvor: Vesti online/ J. Arsenović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *