Četnici Velje Ilića zbog gađanja Vučića cipelom u Potočarima, raspisali poternicu za Nihadom Aličkovićem

Četnici Velje Ilića zbog gađanja Vučića cipelom u Potočarima, raspisali poternicu za Nihadom Aličkovićem

Otadžbinska uprava SČP raspisala je poternicu za Nihadom Aličkovićem zbog pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Potočarima, ali i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala

Srpski četnički pokret, koji je inače član grupacije okupljene oko Velimira Ilića pod nazivom Nacionalni centar, raspisao je poternicu za Nihadom Aličkovićem, prijateljem Nasera Orića, ratnog komandanta Armije u BIH i to zbog pokušaja ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, piše Kurir.

Aličković se našao na poternici, kako se navodi, i zbog nasilničkog ponašanja ispred Tribunala u Hagu – vređao je čoveka sa srpskom zastavom, ali i zato što je prenosio uživo izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Otadžbinska uprava SČP na hitnom zasedanju na Ravnoj gori raspisala je 21. marta 2019. poternicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prekom četničkom sudu, dobiće nagradu od 60.000 evra na račun i to u roku od 48 sati piše Kurir.

Četnici Velje Ilića zbog gađanja Vučića cipelom u Potočarima, raspisali poternicu za Nihadom Aličkovićem
Velimir Ilić vrši smotru “četnika” na Ravnoj gori maja 2018., Foto Fejsbuk

– Nećemo mi četnici to više da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Preki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komandant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca, koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva – rekao je Gojko Rabrenović, koji se predstavlja kao vojvoda za Kurir.

Gojko Rabrenović, Screenshot

Aličković je po pisanju Kurira lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta i, prema pisanju medija, on je osoba koja je u julu 2015. u Potočarima, bacanjem cipele ka Vučiću, dala mig za brutalni juriš mase na tadašnjeg premijera Srbije. On je na dan izricanja presude Karadžiću u Hagu napao, vređao i pretio čoveku koji je bio ogrnut srpskom zastavom. Andidejtonski pokret je krajem prošle godine podelio paketiće bošnjačkoj deci u Derventi u, kako su naveli, okupiranom delu BiH – Republici Srpskoj.

Četnici Velje Ilića zbog gađanja Vučića cipelom u Potočarima, raspisali poternicu za Nihadom Aličkovićem
Nihad Aličković

Na pitanje da li je poternica protivzakonita, Rabrenović kaže:
– Za nas nije protivzakonita, jer i za Federaciju BiH nije bilo protivzakonito da se (pokuša da) izvrši atentat na Vučića. Ako nije protivzakonito da Aličković ono radi u Hagu, onda nije ni naš četnički zakon.

Nagradu od 60.000 evra su, dodaje, obezbedili „naši ljudi patriote iz dijaspore“. Rabrenović je kazao da su „srpski četnici uz svoju naciju“, ali da neće učestvovati u blokadama puteva niti „podržavaju uzimanje vlasti na silu“.

– Srpski četnički pokret i četnici postoje da bi odbranili Srbiju u slučaju napada stranog faktora. Mi nismo stvoreni da nasilno skidamo vlast koju su građani izabrali – kazao je on.

Nacionalni centar je grupacija od više pokreta što registrovanih što neregistrovanih, koji su se okupili oko Nove Srbije Velimira Ilića. Tu čudnu družinu čine pretežno bivši odbačeni saradnici Aleksandra Vučića, a tu se našao i Mirko Jović iz Srpske narodne obnove, inače najpoznatiji konobar u Staroj Pazovi, kao i gore spomenuti vojvoda Rabrenović.

Velimir Ilić, Screenshot

Na početku delovanja te čudne družine, kao glavni cilj su proklamovali borbu protiv Aleksandra Vučića i njegovog nenarodnog režima, međutim, po svemu sudeći Velja i družina su ili ipak ponovo zadobili oprost i milost predsednika Srbije, pa su u znak zahvalnosti raspisali takozvanu poternicu ili do oprosta još nije došlo pa je ovaj gest još jedan pokušaj da se umilostivi gospodar.

Naravno da je sve ovo oko poternice šuplja priča, kao što su šuplji i prazni džepovi onih koji su poternicu raspisali, tako da Nihad Aličković nema razloga za brigu.

Međutim, ceo ovaj događaj nam govori tužnu priču o sunovratu jednog političara, koji od narodnog vođe, šumadijskog heroja i hrabrog nosioca demokratskih petooktobarskih promena, zahvaljujući raznoraznim savetnicima u vidu seksologa, novinarčića i ostalih šalabajzera, spao na Mirka Jovića, vašarske četnike i mutave liderčiće koje su raznorazni prevaranti ubacili u njegovo okruženje.

Advertisements

Zato Velimire Iliću, ili se probudi iz dugogodišnjeg zimskog sna i probaj da budeš ono što si bio bre 20 godina, ili diži ruke od svega, ne brukaj se i idi u političku penziju, dok se nisi do kraja umazao fekalijama kojima si se sam, i svojom krivicom okružio.

Kurir, Balkanska