CG MEDIJI: Sastali se Đukanović i Lazović u Podgorici

Predsednik Crne Gore sastao se danas u Podgorici sa bivšem pomoćnikom direktora Uprave policije Zoranom Lazovićem, saznaju crnogorski mediji.

Nije poznato o čemu su razgovarali Đukanović i Lazović, međutim. simptomatično je da je do sastanka je došlo svega dva dana nakon što su javnosti preko portala Libertas prezentovani dokazi Europola u kojima se navodi da je sin Zorana Lakovića član kavačkog klana i da je direktno učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju, kao i švercu oružja i cigareta zajedno sa kolegom Ljubom Milovićem.

U dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana i da bi istraga protiv njih dvojice trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije.

“Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i LJubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i LJubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina,” doslovno piše u dokumentu Europola.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo dobilo je od Europola u julu prošle godine.

Advertisements

“Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane “Tigar, Aco, Slobodan i Ranko”, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je riječ o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osetljivih operativnih podataka. “Tigar“ je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najverovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon,” preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

Izvor: region.alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *