Crkve u Nemačkoj protestuju zbog zabrane misa za Uskrs

BERLIN – Dve najveće hrišćanske crkve u Nemačkoj, katolička i protestantska, saopšile su danas da se neće pridržavati preporuka savezne i pokrajinskih vlada da se verski obredi u vreme Uskrsa održavaju bez prisustva vernika u crkvama.

„Tokom Božića pokazali smo da smo, uz oprez, u stanju da držimo mise u prisustvu vernika. Zato ne želimo da se odreknemo misa za Uskrs”, poručio je predsednik Nemačke (katoličke) biskupske konferencije Georg Becing, prenosi Tanjug.

Kako prenosi hrvatska agencija Hina, predsednik saveta nemačkih protestanata Hajnrih Bedford-Štrom izrazio je čuđenje odlukom savezne i pokrajinskih vlada.

„Odluka korona-samita nas je vrlo iznenadila, pogotovo ako se uzme u obzir da se radi o najvažnijem hrišanskom prazniku”, rekao je Bedford-Štrom.

Advertisements

Na sastanku prošle noći predstavnici savezne i pokrajinskih vlada su odlučili da se ne zabrane bogoslužja preko Uskrsa, ali su apelovali na hrišćanske zajednice da se zbog naglo pogoršane epidemiološke situacije usmere na održavanje virtuelnih misa.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *