Skupština Srbije razmatra novo zaduženje od 18 miliona evra

Poslanici Skupštine Srbije započeli su Četvrtu sednicu Prvog redovnog zasedanja na kojoj će razmotriti dva međunarodna sporazuma i izabrati zamenika poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Prva tačka dnevnog reda je potvrđivanje Ugovora o zajmu od Evropske banke za obnovu i razvoj od 18 miliona evra za Projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima.

Poslanici će potvrditi i odluku Zajedničkog komiteta od 31. jula 2019. godine kojom se zamenjuje Aneks I Multilateralnog sporazuma Evropske zajednice i njenih država članica o uspostavljanju Zajedničkog evropskog vazduhoplovnog područja.

Na dnevnom redu je i izbor zamenika poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, a predložena je diplomirana pravnica iz Beograda Sanja Unković, koja već više od deset godina radi u službi poverenika.

Advertisements

Na dnevnom redu je, kako prenosi beta, i predlog odluke o izboru sudije koji se prvi put bira na sudijsku funkciju u Privrednom sudu u Zaječaru.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *