Dani Zorana Radmilovića počinju danas u Zaječaru

Dani Zorana Radmilovića počinju danas u Zaječaru

U zaječarskom teatru danas počinje 27. pozorišni festival „Dani Zorana Radmilovića“.

Dani Zorana Radmilovića počinju danas u Zaječaru
Foto: zajecar.info

Festival posvećen glumcu svečano će otvoriti glumac i reditelj Radoš Bajić, u 20 sati.

Na otvaranju nastupa ansaml domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ sa premijerom predstave „Audijencija/Vernisaž“ Vaclava Havela  u režiji Božidara Đurovića.

Naredne večeri gostuje Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba sa predstavom „Ustav Republike Hrvatske“ po tekstu Rajka Grlića i Ante Tomića, a u utorak 16.10.2018. Atelje 212 iz Beograda izvešće predstavu „Noćna straža“  Fedora Šelija u režiji Borisa Liješevića.

U sredu će nastupiti Narodno pozorište“ Ivan Vazov“ iz Sofije sa predstavom „Krivac“ Dimitra Dimova, u četvrtak će publika imati prilike da pogleda predstavu beogradskog Zvezdara teatra „Korešpodenciju“ Borislava Pekića, a u petak „Kralja Lira“ Viljema Šekspira u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

U subotu je  na programu festivala „ Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda ,a u nedelju 21.oktobra Narodno pozorište Republike srpske iz Banjaluke nastupiće sa predstavom  „Naši dani“ po tekstu Željka Stjepanovića.

Dodela nagrada predviđena je  22.oktobra kada će u čast nagrađenih nastupiti  Folklorno-plesna grupa iz provincije Henan u Kini.

Ove godine biće održan i 1.Festival malih pozorišnih formi, prateći program  Zoranovih dana koji  počinje u ponedeljak 15.10.2018. u 18:00 u Domu kulture u Kotlujevcu.

Otvoriće ga Nebojša Dugalić monodramom „Ispovest Dmitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog. U utorak u isto vreme na programu je monodrama „Brevrovizija” – u izvođenju Vladimira Cvejića, u sredu „Nadežda Petrović” u izvođenju Biljane Đurović. U četvrtak je na programu duo drama pozorišta „Moruzgva“ iz Zagreba „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića” u petak duodrama „Iz početka“ zaječarskog teatra, a u subotu monodrama „Bog te mazo“ u izvođenju Zorana Karajića.

Iz pratećeg programa festivala izdvajamo još  izložbu radova srpskog slikara Miloša Šobajića, koja će biti otvorena u  ponedeljak, 15. oktobra u 19 časova u Radul-begov konak u Zaječaru, kao i promociju knjige Duška Ljuštine „Rasprodano” koja će iste večeri u 19:30 biti priređena  u foajeu Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović”

Advertisements

Izvor: Danas