Devojčica snimila fotografiju na kojoj je zabeleženo čudovište iz Loh Nesa

Devojčica snimila fotografiju na kojoj je zabeleženo čudovište iz Loh Nesa

Odmarajući kraj jezera Loh Nes u Škotskoj, devojčica je snimila fotografiju na kojoj je prvi put, kako se sumnja, zabeleženo čuveno čudovište iz neposredne blizine.

Tokom prvog dana letovanja sa roditeljima u Škotskoj, dvanaestogodišnja devojčica Šarlot Robinson napravila je fotografiju koja je ponovo pokrenula priče o mitskom čudovištu u Loh Nesu koje decenijama intrigira kriptozoologe, piše britanski “Metro”.

Nakon što se ova fotografija proširila na internetu, mnogi su uvereni da je nepoznati objekat na slici zaista čudovište iz škotskog jezera, koje je, po prvoj proceni, devojčica snimila na udaljenosti od 15 metara.

Devojčica snimila fotografiju na kojoj je zabeleženo čudovište iz Loh Nesa
Foto: Tviter

“Fotografisala sam ono što sam videla. To stvorenje je imalo vrat i glavu koja je imala oblik udice. Bilo je crne boje – ne znam koliko daleko je bilo od vode, jer nisam mogla da procenim dobro”, izjavila je ona.

Šarlot je potom objasnila da je nepoznato stvorenje nakon minuta nestalo, a onda se ponovo pojavilo na drugom mestu. Drugi put je izronilo i kratko se zadržalo izvan površine vode.

“Verujem da je reč o čudovištu Nesiju, ali sam želela da vidim dokaz. Uvek sam zamišljala da ovo stvorenje ima dug vrat i peraje”, istakla je autorka ove neverovatne fotografije.

Stručnjak Stiv Feltham, koji pokušava da reši misteriju Loh Nesa proteklih 27 godina, kaže da je uzbuđen zbog ove fotografije.

“U vodi se vidi čvrsto telo i jasno je da se nešto nalazi u jezeru. Možda postoji objašnjenje kao što je foka, ali nisam čuo za foke u Lohu. Po mom mišljenju, veće je od foke ili vidre”, ističe Stiv.

Kriptozolog Feltham, koji živi na obali Loh Nesa, navodi da su ovu sliku čekali godinama, kao i da je ona dokaz da zaista ovo jezero krije tajnu koju treba odgonetnuti.

Advertisements

Izvor: B92