Đorđević: Dačić podržava Vučića koji nas je udaljio od Rusije, posvađao sa pola sveta i dao Prištini put ka punom priznanju

Đorđević: Dačić podržava Vučića koji nas je udaljio od Rusije, posvađao sa pola sveta i dao Prištini put ka punom priznanju

Predsednik Pokreta “Oslobođenje” Mlađan Đorđević ocenio je danas da je skandalozna izjava predsednika parlamenta Ivice Dačića da će Srbija sprovoditi Vašingtonski sporazum bez obzira na to ko je novi predsednik SAD i dodao da su obaveze iz tog dokumenta “isključivo štetne po Srbiju”.

“Vučić se u Vašingtonu obavezao da Kosovu dozvoli članstvo u međunarodnim organizacijama od 2021. godine, da ukine lobiranje Srbije protiv priznanja Kosova, da dopusti Izraelu da prizna Kosovo, da se energetski okrene od Rusije i da ne nabavlja telekomunikacionu opremu od Kine. Dakle, posvađao nas je sa pola sveta i dao je Prištini put ka punom priznanju”, naveo je Đorđević.

On je dodao da su mnogi eminentni pravnici ukazivali da Vašingtonski dokument uopšte nije sporazum, već jednostrana izjava volje koja nije doneta u propisnoj formi, te da njeno sprovođenje nije obavezno.

“Dačić i Vučić to zanemaruju i obavezuju se na nastavak izdaje srpskih nacionalnih interesa”, smatra on.

Lider “Oslobođenja” je naveo da je jasno da se Vučić “iz privatne koristi upleo u Trampovu i Grenelovu izbornu kampanju” i da je svojom nepromišljenošću samo naneo štetu Srbiji, jer se “vezao za gubitničku stranu”.

Đorđević: Dačić podržava Vučića koji nas je udaljio od Rusije, posvađao sa pola sveta i dao Prištini put ka punom priznanju
Printscreen

“Isti promašaj je Vučić imao i na prošlim američkim izborima, kada je sa dva miliona dolara narodnog novca iz budžeta Srbije podržao Hilari Klinton koja je katastrofalno izgubila… Ovakve brljotine dokazuju da Vučić, Dačić, Marko Đurić i ostali njihovi saučesnici očigledno nisu dorasli ozbiljnom vođenju spoljne politike”, dodao je on.

Đorđević je rekao da je u najmanju ruku čudno što Dačić nastupa kao branilac Vašingtonskog dogovora jer je upravo tada napravljen otklon od Rusije, iz čega je njegova Socijalistička partija Srbije izašla kao gubitnik i ostala u Vladi sa jednim resorom, a on “sklonjen u parlament”.

Foto: Printscreen, Instagram/buducnostsrbijeav

Izvor: NOVI MAGAZIN

Advertisements

PROČITAJTE JOŠ

Zbog hapšenja Tačija, Veseljija i Krasnićija, najviše zabrinuti Vučić i njegovi naprednjaci

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Đorđević: Vučić i NATO agresori zabrinuti zbog ratnih zločinaca Tačija, Veseljija i Krasnićija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *