ĐORĐEVIĆ U JASENOVCU: DONETI DEKLARACIJU O GENOCIDU U NDH

ĐORĐEVIĆ U JASENOVCU: DONETI DEKLARACIJU O GENOCIDU U NDH

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević boravi danas u Jasenovcu, gde na poziv episkopa pakračko-slavonskog Jovana učestvuje u obeležavanju stradanja srpskog naroda u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Đorđević je jutros prisustvovao liturgiji i pomenu povodom Dana proboja logoraša iz ovog ustaškog gubilišta, u hramu Svetog proroka Ilije u Mlaki. On je tom prilikom istakao da „jasenovačke žrtve ne smeju biti zaboravljene“.

Predsednik Oslobođenja je podsetio da Narodna skupština Republike Srbije još uvek nije donela deklaraciju u genocidu u NDH i apelovao da se hitno pristupi izradi i usvajanju tog dokumenta.

„Republika Srpska je pre nekog vremena donela sličnu deklaraciju. U Srbiji je više puta podnet zahtev, ali vladajuća većina u skupštini ne želi da pokreće to pitanje“, kaže on.

Prema Đorđevićevim rečima, aktuelni režim je svestan da bi takva deklaracija bila „negativno ocenjena od strane njihovih nemačkih sponzora“.

„O tome šta režim misli o stradanju Srba u NDH govori i to da Vučić u nedavnom gostovanju u jednoj sarajevskoj emisiji, na direktno pitanje nije smeo da kaže da je u Jasenovcu izvršen genocid. Bitnije mu je šta o njemu misle u Hrvatskoj i Federaciji BiH, kao i u stranim ambasadama“, ističe lider Oslobođenja.

Advertisements

Đorđević je u toku dana takođe prisustvovao i osveštanju novog konaka u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu.

NE PROPUSTITE

Đorđević upitao opoziciju: Dokle ćete biti Vučićeve ovce, Srbija nema vremena da čeka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *