Đurđević: Mijailović potplatio rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije i rade za njega a protiv ministra Stefanovića

10.april 2019 – Na sajtu Nezavisnog sindikata policije pojavio se tekst OTVORENO PISMO VELjKU MIJAILOVIĆU – NARAVNO (NE)POTPISANO – sledeće saržine:

Nakon što je u skladu sa zakonom utvrđeno da „sindikat“ ktitora i mecene Veljka Mijailovića, koji je sve samo ne sindikat koji se bori za prava zaposlenih u MUP-u, masovno izgubio članstvo i pao ispod nivoa neophodnog za reprezentativnost, ktitor mecena i ljubitelj udobnog života, kafane i fotelje, gospodin Mijailović, već dugo izbegava da se vrati u uniformu. Oblači vijetnamke po uzoru na svog saborca Vuka Jeremića, reklamira se kao govornik na protestima protiv vlasti, vežba javne nastupe, putuje po Srbiji kao putujući cirkus, ali – ne u patroli, ne na terenu, ne kao pripadnik policije – kao političar!

Super ti je Veljko taj moto „Uvek uz narod – uvek za narod“. Jesi to smislio kad si navlačio policajce da protivzakonito uplaćuju osiguranje da bi posle kupili stanove po „povoljnim cenama“ pa ih ispalio? Ili možda kad ste trošili pare od članarina sindikata na jagnjetinu? Možda onda kad su ti puna usta bila socijalne pravde i neutralnosti, dok si gurao svoju zastavu pored zastava opozicije i držao političke govore? Ili onda kad si bacao sindikalne pare na fejslifting? Kad si iznajmljivao sale, prostorije na Zelenom vencu, vozio službena kola, trošio bahanalno sindikalne pare? Uz koji si ti narod? Uz svoje ortake koji se sad drže kao pijavice uz tebe i grcaju samo da se ne vrate na posao, jer su zaboravili i kako izgleda policija ?!

Ne bori se za policajce iz fotelje. Ne bori se tako što se proklamuješ kao opozicija, a hoćeš da budeš reprezentativan sindikat. Da primaš uvećanu platu, voziš nova službena kola koja su nabavljena za celu Srbiju, nosiš novu uniformu (a, da, ti nećeš u uniformu), koristiš novu opremu … uostalom, šta znači „Proći će i vaše vreme“? Je li to pretnja? Kome, Veljko? Jesi tako govorio i onda kada si mogao da radiš sve što si hteo i kada si bio car u fotelji koji je podmetao pristupnice svakome ko zadje u tvoje fensi, klimatizovane prostorije na Zelenjaku u kožnoj garnituri?

Smešno je sve ovo. Postaje uvredljivo po sve nas. Prestani da nam vređaš inteligenciju i lati se posla. Ti si policajac. Ponašaj se kao policajac. Nas politika i političarenje ne zanima.

ŠTA REĆI NA OVAKO NEŠTO ??? – a pri tome ne zaplakati… od smeha

Ljudi… članovi POLICIJSKOG SINDIKATA SRBIJE, kolege, prijatelji… Već određeni period me tište sumnje – a sada sam zapravo siguran – VELjKO je nekim DEBELIM PARAMA (dal’ od članarine, dal’ odakle već… od onih soroša il’ kako se već zovu) ‘ladno POTPLATIO CEO VRH OVOG NSP-a!!! I sad’ taj -nsp- u stvari radi za nas, za PSS!!!

Ovaj tekst – pošto zaista gluplje ne može da zvuči i teško da iko može ozbiljnije da se nad njim zamisli – ovako sročen i potkrepljen je u stvari potvrda mojih sumnji, odnosno sada već – zaključka! E pa bravo nsp-ovci, nemam reči zaista…

KOLIKO VAS JE VELjKO PONAOSOB POTPLATIO?

Mislite da ministar neće provaliti tu Vašu igru – to što se predstavljate kao servilni a u suštini mu radite iza leđa i činite uslugu PSS-u u promovisanju?

Hvala Vam svakako, bez obzira što Vaše usluge koštaju… A Veljko tebi – svaka čast na kreativnosti!

Šalu na stranu… POZABAVIMO SE MI ČINjENICAMA I ISTINOM…

Dakle, opet sindikat koji se složio sa otkazima 1500 ljudi… pozdravio smanjenje zarada… potpisao PKU sa 49 članova, a prethodni je imao 89… brani ministra od drugog sindikata (PSS-a)…

Vozila za MUP plaćena 7 miliona, a policajcima “skinuto” oko 100 miliona, što navodi na zaključak da je sve “kupljeno” od naših para…

sindikat čiji je jedan od rukovodilaca hapšen zbog trgovine drogom…

sindikat čiji rukovodioci imaju platu od 135 hiljada…

sindikat čiji rukovodioci svi koriste “oslobađanja od rada po osnovu bavljenja sindikalizmom” – njih oko 200, a PSS je poređenja radi imao svega 35…

sindikat čiji rukovodioci od policajca dolaze do visoko rangiranih radnih pozicija u MUP za svega 3 godine (i to tokom oslobađanja od rada zbog navodnog sindikalizma)…

sindikat koji brani vlast (i sve odluke vlasti) zbog individualnih privilegija svog rukovodstva…

sindikat koji kolegama šalje (ne)potpisana “otvorena pisma” sa prozivkama i neutemeljenim etiketiranjem – pisma za koja MI u suštini znamo gde su i od strane koga i zašto napisana (prepoznajemo rukopis i terminologiju)

… sindikat koji sarađuje sa licima koja lažno svedoče u sudskim postupcima protivu kolega žandarma… sindikat koji je oličenje termina – i gotovo školski primer – “žutog” sindikalizm što je sauštinski i u osnovi zapravo – antisindikalizam!

Mogli bi ovako do ujutru nabrajati… ali ne treba njima pridavati toliko na značaju, a i svakako kolege (koje prate situaciju i koje jednostavno žele da znaju) – znaju sve…

Advertisements

Đurđević: Mijailović potplatio rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije i rade za njega a protiv ministra Stefanovića

POLICIJSKI SINDIKAT SRBIJE
Sindikalna jedinica Zaječar/Bor
Sindikalna grupa Negotin
Igor Đurđević, predsednik SG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *