Opozicija sa KiM bojkotuje izbore na severu

Predstavnici srpske opozicije sa Kosova i Metohije koji će, kako je najavljeno, formirati Savez za Kosovo i Metohiju, po ugledu na Savez za Srbiju, rekli su da neće učestvovati na vanrednim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM, zakazane za 19. maj.

Oni su to poručili na konferenciji za novinare u sedištu Saveza za Srbiju, a kojoj su prisustvovali predstavnici organizacija Narodna pravda, GI SDP, Evropski pokret Srba sa KiM, lokalni odbori Dveri i Narodne stranke, pokret Srba “Otadžbina”.

Predsednik organizacije Narodna pravda Nenad Radosavljević rekao je novinarima da oni koji su danas prisutni neće učestvovati na vanrednim izborima za predsednike opština na severu KiM.

Istakao je da izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana ne treba da budu sprovedeni.

Savezu za Srbiju se juče priključilo deset organizacija i grupa građana
Screenshot

“Na izborima na Kosovu u džakovima se donose glasovi za Srpsku listu, a opozicije nema u medijima”, rekao je Radosavljević.

Lider Dveri Boško Obradović je pojasnio da je stav SzS univerzalan za sve izbore u Srbiji i da je današnji sastanak održan na inicijativu predstavnika Srba sa KiM.

“U ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje bilo kakvih izbora u Srbiji”, kaže Obradović, a s obzirom na to da je KiM za njih sastavni deo Srbije, isto pravilo važi i za izbore na toj teritoriji.

Dodao je da je SZS prihvatio poziv predstavnika srpske opozicije sa Kosova da se formira Savez za Kosovo.

U taj savez će ući partije, organizacije, ugledni pojedinci, rekao je Obradović i dodao da SZS želi da se čuje njihov glas u čitavoj Srbiji.

Advertisements

Obradović je rekao da će skup 13. aprila u Beogradu biti kruna dosadašnjih četvoromesečnih protesta. Dolazak na protest najavili su i predstavnici srpske opozicije sa Kosova.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *