Dragičević: Nisu uspeli da me likvidiraju, ostaje pitanje ko je ubio Davida

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida, oglasio se danas putem Fejsbuk grupe „Pravda za Davida“, navodeći da je živ i zdrav i da „nisu uspeli da ga likvidiraju“.

Majka Davida Dragičevića: Milorade Dodik, ko je toliko jak da ćeš svoj narod da pregaziš radi njega
Foto: Screenshot

„Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida“, rekao je Davor Dragičević u video poruci.

On se oglasio prvi put od 30. decembra, posle velikog skupa „Pravda za Davida“ i protestne šetnje, kada je poslednji put viđen kod Ferhad pašine džamije, oko 23 časa, u trenutku kada su mu se približavala dva kordona specijalne policije.

„Celi fokus su heli da skrenu sa priče ko je ubio Davida, a to je osnovno što nam u ovom trenutku treba – ko je ubio Davida? Jedini zahtev je da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će brzo biti gotovo“, rekao je Davor Dragičević.

On je istakao da u deset meseci, koliko su trajali protesti grupe „Pravda za Davida“ „nije napravljena ni jedna greška“.

„Nemojte sebi šta zameriti, niste ništa pogrešili. Ovo bi oni radili i da nismo na ulici, oni više nemaju gde. Dokazi postoje“, istakao je otac ubijenog mladića.

Dragičević je poručio da nema nameru nikoga da ruši.

„Uništili su nam ono najsvetije. Ovo više nije borba za Davida, nego za sve vas. Za svu vašu decu. Davida mog nema, ja ga nikad videti neću, ali sam mu obećao i zavetovao mu se na grobu. Ako sad ne istrajemo, pobiće nas sistem, a to je sistem od kojeg deset meseci tražimo da radi svoj posao“, dodao je on.

Policija je za Davorom Dragičevićem raspisala poternicu, a tereti ga za „ugožavanje bezbednosti“, kao i za nameru da izazove državni udar.

Skupovi „Pravda za Davida“ trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe.

Skupovi su počeli posle konferencije za novinare najviših zvaničnika MUP RS, koji su posle pronalaska beživotnog tela mladića saopštili da se on u večeri nestanka, 18. marta, potukao s grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću a onda nesrećnim slučajem završio u rečici Crkvena.

Roditelji mladića tvrde da imaju dokaze da su ga 18. marta oteli pripadnici MUP RS, mučili, a potom njegovo telo ostavili na ušću Crkvene u Vrbas.

Izvor: Danas