Putin napokon potpisao: Vučić dobija orden Aleksandra Nevskog

Putin napokon potpisao: Vučić dobija orden Aleksandra Nevskog

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država, javila je pres-služba Kremlja.

Putin tražio savet od Vučića: "Samo mi reci, kako si uspeo?"
Foto: kremlin.ru/ Promo

“Šef ruske države je potpisao ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom”, navodi se u saopštenju koje prenosi Sputnjik.

Podsetimo, u oktobru su mediji pisali da će srpski predsednik Aleksandar Vučić biti odlikovan jednim od najvećih ruskih priznanja koje retko dobijaju strani državljani. Posle 100 godina, orden je doljen Srbinu.

Orden Svetog Aleksandra Nevskog, dobili su, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Koliko će ovaj orden koštati građane Srbije i čime će biti plaćen ostaje da se vidi, samo ne sluti na dobro kad se pogleda ko ga je sve dobijao do sad. Posle skoro svakog dobitnika ordena, Srbija je bivala siromašnija, ojađenija i brojčano manja.

Putin, da mu je stalo do Srbije i njenih građana (u šta su ubeđene srpske patriote), nije trebao baš toliko da nas ponizi nagrađivanjem onog ko uništava, pustoši, isteruje, rasprodaje i poklanja i ono malo što je ostalo od Srbije i srpskog naroda.

Međutim, Putin je kao što znamo predsednik Rusije, zabole njega i za Srbe i za Srbiju, njemu je važno da ima uz sebe još jednog klovna koga je Zapad šutnuo, kojim će da se poigrava, i koga će koristiti za svoje političke igranke sa ostalim svetskim zločioncima i gospodarima života i smrti.

Čestitamo dobijanje ordena Aleksandru Vučiću sa željom da što pre i što više doprinese saradnji Srbije i Rusije svojim trajnim preseljenjem i dobijanjem azila u majčicu Rusiju.

Putin napokon potpisao: Vučić dobija orden Aleksandra Nevskog

Balkanska