Državno tužilaštvo Kosova: Srbija ne sarađuje u istrazi o Ivanoviću

Državno tužilaštvo Kosova: Srbija ne sarađuje u istrazi o Ivanoviću

Državno tužilaštvo Kosova je ocenilo da Srbija “nije ostvarila međunarodnu saradnju” u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Tužilaštvo Kosova je objavilo da je od Srbije dobilo samo neke informacije koje nisu od suštinskog značaja za rasvetljavanje tog slučaja.

“Još nismo dobili odgovore u vezi sa IMEI (International Mobile Equipment Identity), SMS, kartografiji i ulascima i izlascima iz brojeva telefona koje je koristio pokojni Ivanović”, kaže se u izjavi Državnog tužilaštva Kosova.

Državno tužilaštvo je kao netačne odbacilo navode ministarke pravde Srbije Nele Kuburović da su institucije Kosova odbile da izvrše istražne radnje zajedno s Beogradom u slučaju ubistva Ivanovića.

Srpska strana je od Kosova zatražila i dobila čaure s lica mesta, ali Državno tužilaštvo još nije dobilo izveštaj o njihovom veštačenju. Policija Srbije je ispitivala osumnjičenog Milana Radoičića bez zahteva Državnog tužilaštva Kosova i pored činjenice da su na sastancima predstavnika Policije Kosova i Srbije predstavnici Srbije kazali da ne poznaju Radoičića sa obrazloženjem da je državljanin Kosova, prenosi Beta.

U izjavi se ističe da je Državno tužilaštvo Kosova spremno da sarađuje sa odgovarajućim organima Srbije i opredeljeno za rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića.

Državno tužilaštvo Kosova: Srbija ne sarađuje u istrazi o Ivanoviću

Izvor: N1