Federacija BiH „prespavala” vreme za pravovremeno uvođenje mera za suzbijanje koronavirusa

Od subote u Republici Srpskoj biće uvedeno vanredno stanje, a odluku o tome doneće Narodna skupština RS na posebnoj sednici, najavio je Milorad Dodik

BANjALUKA – Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, ocenio je danas da je Federacija BiH „prespavala” vreme za pravovremeno uvođenje mera za suzbijanje korona virusa, zbog čega će, kako smatra, biti potencijalno mesto širenja epidemije.

U obraćanju javnosti, Dodik je rekao da je Federacija BiH okasnila sa uvođenjem nekih mera, a kao primer je naveo zatvaranje škola i kafića.

„Kada smo zatvarali škole, oni su još bili u školama, kada smo zatvarali kafiće, oni su još bili u kafićima…

Oni navodno imaju manje zaraženih, a već imaju tri smrtna slučaja. Oni ne jure klastere kako smo mi to radili. Sanirali smo ulaske. Moramo videti šta ćemo ako se to proširi u Federaciji i to je naša velika briga”, kazao je Dodik, preneo je sarajevski portal Kliks.

Naveo je da nadležni u Federaciji BiH nisu ozbiljno shvatili situaciju, prenosi Tanjug.

Dodik najavio za subotu uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj

Od subote u Republici Srpskoj biće uvedeno vanredno stanje, a odluku o tome doneće Narodna skupština RS na posebnoj sednici, najavio je srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik.

„Srpska je na vreme počela da sprovodi oštre mere, međutim zbog neodgovornih pojedinaca epidemija se širi. Zbog toga neophodno je uvesti vanredno stanje”, rekao je Dodik u obraćanju javnosti.

Najavio da će u subotu biti održana posebna sednica parlamenta na kojoj će se brže donositi mere u vezi zakona.

„Mere karantina su bitno smanjile broj ljudi koji dolaze. Osnovna stvar je da bukvalno trčimo za svima koji su imali kontakte sa zaraženim kako bismo sagledali stanje testiranjem”, rekao je Dodik, prenosi Tanjug.

Istakao je i da mere policijskog časa daju značajne efekte.

Advertisements

„Potrebna nam je još veća podrška stanovništva”, poručio je Dodik, prenela je RTRS.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *