FORMIRA SE “MOST”-UNIJA MANJINSKIH STRANAKA

Vlaška stranka MOST je juče na sednici Predsedništva donela odluku da izađe na predstojeće republičke izbore zajedno sa drugim strankama nacionalnih manjina formirajući Savez manjinskih stranaka “MOST”.

Pored predstavnika Nacionalnih manjina na listi Unije Most, naći će se organizacije i ugledni pojedinci iz kulturnog i javnog života iz matice a i dijaspore pod sloganom “Srbija je i naša zemlja”.

Kako saznajemo Vlaška stranka Most je najuticajnija vlaška politička organizacija koja ima odbornike u opštinama Braničevskog okruga i Timočke krajine i kao takva bila je interesantna mnogim političarima.

“Zvali su nas mnogi političari i iz vladajućih partija i iz opozicije da idemo sa njima na predstojeće izbore.Da,razgovarali smo sa njima.

Advertisements

Medjutim mi smo doneli odluku da pokrenemo inicijativu za formiranje unije manjinskih stranaka  jer sve manjine imaju uglavnom identične probleme i mi nismo ideološki opredeljeni. Mi moramo da se borimo da se problemi koji muče sve nas u sredinama u kojima živimo budu rešeni kroz insistucije sistema.”- izjavio je Miki Janošević predsednik izvršnog odbora Vlaške stranke MOST i dodao da se u najveće razgovara sa drugim nacionalnim manjinama ali i sa predstavnicima dijaspore i uglednim javnim ličnostima o zajedničkoj listi koja če imati pozitivnu kampanju u cilju osvežavanja političke scene.

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *