Građani Ćuprije u grčevitoj borbi protiv kriminala

Prema saznanjima redakcije Balkanska pravila, u Opštini Ćuprija već duže vremena se događaju opasne i kriminalne radnje. Pljačka se novac poštenih građana Ćuprije.

Naime, radi se o tome da je ove godine rađeno asfaltiranje i uređenje ulice Stanoja Glavaša gde su ivičnjaci od betona dva puta bili postavljani jer je, navodno bilo propusta (po mišljenju građana verovatno namernog) od strane izvođača. Izvođač radova je bilo JKP Ravno Ćuprija. Međutim, odjednom se pojavilo više novih betonskih ivičnjaka koji su odvezeni na lokaciju kod novog železničkog mosta na Moravi.

Na ovom lokalitetu se nalazi divlje vikend naselje izgrađeno na državnom zemljištu bez ikakve dozvole za gradnju. Vlasnici tih vikendica su lični prijatelji predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića. Vikendice su izgrađene u poslednjih godinu dana, što je krivično delo-nalaze se na državnom zemljištu bez ikakve prethodne dozvole za gradnju bilo kakvog objekta. Da stvar bude još gora, poslednja izgrađena vikendica se nalazi u vlasništvu rođenog brata prvog čoveka Ćuprije- Nebojše Erića. Na obali ispred Erićeve vikendice je vozilo JKP Ravno istovarilo ivičnjake koje je on iskoristio za ojačavanje same obale.

Advertisements

Direktor JKP Ravno je venčani kum predsednika Opštine Ćuprija Ninoslava Erića. Iznevereni i prevareni građani Ćuprije iskazuju osnovanu sumnju da je predsednik njihove opštine zloupotrebio funkciju poverenu mu od samih građana i iskoristio svoj položaj. Takođe, kumovskim vezama je izvršio uticaj na JKP Ravno na čijem čelu se nalazi niko drugo do njegov kum. Sve ovo gore navedeno je podstaklo građane Ćuprije da Pravdu potraže u Zakonu. Naime, prema članu 227, stava 3 i 159 Krivičnog zakonika oni će zatražiti da se zaustavi ovo bestijalno bahanalisanje prvih ljudi njihove opštine. Dostavili su nam, takođe i Krivičnu prijavu koju su podneli.

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *