MOST-nova snaga na srpskoj političkoj sceni

Juče je u Beogradu osnovana Unija manjinskih stranaka, udruženja građana i predstavnika dijaspore pod imenom ”MOST” i koja će učestvovati na predstojećim izborima u Republici Srbiji na svim nivoima. 

U moru postojećih političkih opcija, novoformirani MOST odmah privlači pažnju i izdvaja se od drugih. Prema rečima političkog analitičara Bojana Milića, po prvi put jedna politička organizacija u svoje delovanje sažima sve ključne elemente neophodne da bi naše društvo istupilo korak napred.

Advertisements

-Očuvanje identiteta Republike Srbije kroz jedinstvo različitosti je jedinstvena parola u istoriji srpskog političkog organizovanja. Kako se vidi jedinstvo podrazumeva da delovanje ove nove političke snage leži na temeljima poštovanja ljudskih prava kao osnovnog uslova demokratičnosti jednog društva. Različitost čine svi sastavni elementi MOSTA koji se zida na temelju ljudskih prava-nacionalne i manjinske zajednice koje žive i rade u Srbiji, državljani Srbije koji žive i rade u inostranstvu,ratni veterani, ratni vojni invalidi.

-Onaj ko pošteno zida, od samog početka, uzimajući u obzir realpolitično sagledavanje okolnosti u kojima se nalazi i poštujući sve druge sastavne elemente organizovane zajednice u kojoj živi, bez sumnje će sagraditi jaku i tvrdu političku građevinu koja će trajati. Dodao je Milić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *