Građanski preokret: Nema odgovora koliko će kineska fabrika guma ugroziti životnu sredinu

Republika Srbija i Grad Zrenjanin ne poseduju Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu buduće fabrike automobilskih guma kineske kompanije Shandong Linglong niti su odlučivali o davanju saglasnosti na nju.

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije je na zahtev da dostavi studiju i saglasnost na nju odgovorilo da ih ne poseduje. Istovetan odgovor je dala i Gradska uprava Grada Zrenjanina.

Građanski preokret: Nema odgovora koliko će kineska fabrika guma ugroziti životnu sredinu

I Ministarstvo zaštite životne sredine i Gradska uprava Grada Zrenjanina naglasili su da je stvarno nadležni organ u ovom slučaju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Taj organ nije u zakonskom roku odgovorio na zahtev da dostavi kopiju studije i saglasnost na nju, zbog čega je upućena žalba Povereniku za informacije od javnog značaja.

Advertisements

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije nije odgovorila u zakonskom roku na zahtev da dostavi kopiju ugovora kojim je država poklonila kineskoj kompaniji Shandong Linglong više od 96 hektara građevinskog zemljišta, zbog čega je upućena žalba Povereniku za informacije od javnog značaja.

Građanski preokret: Vlast da ne primenjuje silu tokom protesta, građani da ne prate neodgovorne i ratoborne cirkuzante

Građanski preokret

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *