Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe

Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je “američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe”.

Haradinaj je naveo da samo “primenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu” i da veruje da se “jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi”.

Haradinaj: Ja sam američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe
Screenshot

“Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, a oni koji su na terenu su svesni toga, a ja sam vojnik Amerike na terenu”, rekao je Haradinaj, te dodao da se to, pre svega, odnosi na Rusiju i Srbiju.

Odnose Kosova i SAD ocenio je kao dobre, dok je za taksu od 100 odsto na srpsku i robu iz BiH rekao da je uvedena “protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu”.

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi “Gazeta blic”.

Prištinski “Lajmi” prenio je ranije, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se neće sastati sa američkim zvaničnicima, već sa predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Haradinaj je zbog uvođenja taksi od sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno da dobije vizu.

Zato nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *