“Hoću da umrem u Srbiji”: Mira Marković u izuzetno lošem zdravstvenom stanju

Krhkog zdravlja, progonjena od svih, daleko od ćerke Marije, koja se nalazi u Crnoj Gori, sa mučnom činjenicom da već 13 godina ne može da poseti grob svog supruga u Požarevcu, Mira Marković (76) provodi staračke dane u kući u Podmoskovlju.

– Mira jedva hoda, ceo život ima problema sa kičmom, a nedavno je baš imala jednu od tih intervencija. Trpi nenormalne bolove, od kojih jedva da može da govori. Mentalno je, međutim, stabilna, kao 30-godišnjakinja – priča istaknuti julovac i član GO SPS Dragoljub Kočović.

Dodaje da joj je jedina želja da se vrati u Srbiju, što mu je ponovila i pre deset dana kad su se čuli.

"Hoću da umrem u Srbiji": Mira Marković u izuzetno lošem zdravstvenom stanju
Foto: Privatna arhiva

– Najviše bih volela da se vratim u Srbiju, ali ne pod uslovom da me odmah sa aerodroma vode u CZ – prenosi Mirine reči Kočović.

Naglašava da joj je jedini cilj da skine ljagu sa Miloševićevog imena.

– Ma kakvi crni obračuni sa Slobinim dželatima ili povratak u politiku i oživljavanje JUL-a, njoj te dve opcije nisu ni na kraj pameti. Teško joj je što je na takav način progonjena od svih, što je optužuju za politička ubistva… Pa ona ne zna ni novcem da upravlja, gde ona da naručuje ubistva. Više puta mi je ponovila da su joj sve to službe “namestile”, ove strane i domaći odmetnici, poslednji put su tako oklevetane samo kraljica Draga i Prokleta Jerina. Mira tvrdi da ništa nije kriva, da je suđenje farsa i da je Slobodan sam donosio odluke bez njenog uticaja – navodi Kočović.

POVRATAK U POŽAREVAC

Foto: Privatna arhiva

Njena želja je da se vrati u Požarevac jer u Beogradu nemaju više ništa, ističe Kočović.

Advertisements

– Nije posebno naglašavala, ali verujem da bi želela da bude sahranjena pored Slobodana u Požarevcu. A zamislite da umre u Moskvi, pa Marija ne bi mogla ni da otputuje u Rusiju. Godinama Mariji ne daju ispis iz državljanstva da bi mogla da dobije crnogorski pasoš, pazite dokle taj progon ide. Koliko ja znam, u odličnim je odnosima sa decom. Kad sam bio u njenoj kući u Moskvi, po pet, šest puta razgovarala je sa Marijom i to su bili razgovori od po pola sata. Marko je redovno posećuje i pomaže joj oko svega i takođe je u dobrim odnosima sa sestrom Marijom. Za razliku od Mire ne pada mu na pamet da se vrati u Srbiju – zaključuje Kočović.

Izvor: Srbija Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *