Humanost u najtežim trenucima-Aleksandar Vidaković

Da humanost ne poznaje granice teških okolnosti u kojima smo se našli potvrđuje nam primer iz Niša. Grad Niš kao i ceo Nišavski okrug upoznati su sa dobročinstvima i neumornim zalaganjem čoveka koji je sve svoje raspoložive resurse stavio na raspolaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Aleksandar Vidaković, čovek koji je dokaz da je prava lepota života u davanju i pomoći. Humanitarna organizacija ”Akacija” kojom gospodin Vidaković uspešno rukovodi, skoro svakodnevno vraća nadu u bolje sutra, svedoči o tome kako nečije malo nekome znači mnogo. Pandemija Korona virusa koja na globalnom nivou predstavlja do sada neviđeni izazov za čovečanstvo nije poštedela ni našu zemlju. U ovim okolnostim, humanitarni rad ljudi poput Vidakovića svedoče da smo još uvek ljudi, da nismo izgubili osećaj za solidarnost.

Humanost na delu-Aleksandar Vidaković

Entuzijazam i izvor snage koju Vidaković crpi iz želje da svima vrati nadu i osmeh na lice rezultirali su brojnim akcijama humanitarne organizacije ”Akacija”-doniranje pomoći Bolnici za duševne bolesti Gornja Toponica, briga za decu sa Dawn sindromom, pomoć za najugroženije pripadnike Romske populacije samo su jedni od brojnih primera neumornog delanja za dobrobit svih.

Dobra dela su jedini sigurni put u lepšu  budućnost

Ono što je izuzetno važno da se pomene jeste to da je ”Akacija” oformila Banku hrane, u saradnji sa bankom hrane  iz Beograda a zahvaljujući ogromnoj pomoći kompanije Dhelese-Deleze Srb. bez čijeg angažmana dobar deo aktivnosti ne bi bio realizovan. Banka hrane znači mnogo za narodnu kuhinju od čijeg rada zavise mnogi građani Niša koji nisu u mogućnosti da obezbede redovne obroke za sebe i svoje porodice. Banka hrane je odgovor na izazov sa kojim se čovečanstvo sukobljava od svog nastanka pa do danas-nedostatkom hrane.

Hrana ne sme da bude luksuz, hranu moraju da imaju i oni koji nemaju novca

Shvatajući da je edukacija jedna od najvažnijih karika u savremenom lancu egzistencije, ”Akacija” se trudi da edukacijom osposobi ljude sa socijalnih margina društva. Oni koji nisu materijalno sposobni da obezbede svrsishodnu edukaciju moći će sebi da obezbede bolju budućnost zajedno sa ljudima čija dobra dela pokazuju i dokazuju da se može biti čovek među ljudima.

Advertisements

Redakcija Balkanskih pravila se zahvaljuje gospodinu Vidakoviću koji je pristao i dao dozvolu da objavimo tekst o svemu što on radi u ovim teškim vremenima. Skroman, nenametljiv, nikada nije želeo publicitet za ono što radi ali ipak smo uspeli da ga nagovorimo da izađemo u javnost sa ovom pričom, kako bi i druge ljude koji mogu podstakli da pomognu onima kojima je potrebna pomoć. Ne zaboravite-nečije malo nekome znači mnogo!

Izvor: Balkanska

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *