Igor Đurđević: Negotinci su uz svoje kolege – idemo na ulice!

Igor Đurđević: Negotinci su uz svoje kolege – idemo na ulice!

Rukovodstvo reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije donelo je odluku da organizuje proteste i pozove svoje članove na ulice, pošto se, kako navode, nastavljaju pritisci i progon njihovih članova.

Iz tog sindikata navode da će se protesti organizovati ispred svake policijske uprave u Srbiji.

“Zbog učestalih napada na naše članove od strane starešina i vrha MUP Srbije, koji koristeći svoj položaj naređuju policajcima da se isčlane iz PSS inače će imati problema, primorani smo na ovaj korak. Kada pitamo te starešine zašto vrše toliki pritisak na naše članove, pravdaju se da su to naređenja od državne sekretarke Dijane Hrkalović”, naveo je u pisanoj izjavi predsednik sindikata Veljko Mijailović.

Kako je dodao, njihovi članovi se prebacuju na niža radna mesta, a nova sistematizacija je obračun sa članovima sindikata, koja je praktično “odmazda nad svim poštenim policajcima, kojih je u stvari ogromna većina i koji su sprečeni da sprovode zakon”.

Protestima će se pridružiti i predstavnici Sindikalne grupe Negotin, izjavio je za Balkanska Igor Đurđević, čiji se Policijsko sindikalni pokret nedavno kolektivno učlanio u Policijski sindikat Srbije.

Igor Đurđević: Negotinci su uz svoje kolege - idemo na ulice!
Foto: PSS

“Predstavnici Sindikalne grupe Negotin će uvek, na svakom mestu i u svako vreme, stati uz svoje saborce iz Policijskog sindikata Srbije, pogotovo kada je potrebno solidarisati se i pomoći kolegama iz drugih krajeva Srbije. U pitanju je zaštita jedine sindikalne organizacije MUP-a koja se istinski, beskompromisno i krajnje odlučno bori da zaštiti prava radnika, a na čije se predstavnike po raznim Policijskim upravama i stanicama vrše neviđeni pritisci” – istakao je Đurđević.

Igor Đurđević: Negotinci su uz svoje kolege – idemo na ulice!

Balkanska