IN4S: Albanci sa Kosova i Metohije organizovano dolazili u Beograd da pozdrave Putina

IN4S: Albanci sa Kosova i Metohije organizovano dolazili u Beograd da pozdrave Putina

Niko mi ne može oduzeti pravo da poštujem Putina i žalim za SSSR-om, velikom Jugoslavijom i bratstvom i jedinstvom u koje smo mi Albanci – katolici vjerovali, ali smo nažalost bili u ubjedljivoj manjini na Kosovu.

Ono što je prilikom prekjučerašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina glavnom gradu Srbije promaklo drugim medijima, nije i fotoreporterima i novinarima portala IN4S-a, a to je da se među oko 120 hiljada građana pred hramom Svetog Save našao i ne baš mali broj Albanaca sa Kosova i Metohije.

Više od 20 autobusa firmi iz južne srpske pokrajine čiji su vlasnici Albanci, dovezlo je stanovnike Gnjilana, Novog Brda, Kosova Polja, Prištine, Istoka,Kline, Peći i drugih kosovsko metohijskih sredina, da bi pozdravili šefa najveće slovenske zemlje. Albanci su organizovano došli da dočekaju ruskog predsednika Vladimira Putina.

IN4S: Albanci sa Kosova i Metohije organizovano dolazili u Beograd da pozdrave Putina
Albanci su organizovano došli da dočekaju ruskog predsjednika Vladimira Putina, Foto: IN4S

Kako su zabeležili, sa KiM je došlo najviše autobusa firmi albanskih naziva „Alba“ i „Dita“ sa „KS“ registarskim tablicama.

Dok su kosovski Srbi mahom kao prevoz za organizovani dolazak koristili autobuse firmi sa severa pokrajine sa tablicama koje izdaje MUP Srbije, kako se ekipa IN4S neposredno uverila, njima je na velikom skupu povodom Putinovog dolaska „društvo“ pravio i jedan broj Albanaca, koji su uglavnom izbegavali da se slikaju i daju izjave za medije.

Albanci sa Kosova i Metohije na dočeku ruskog predsednika Vladimira Putina, Foto: IN4S

Anton Nokaj iz okoline Kline, jedan je od retkih koji je, insistirajući da ne bude fotografisan, prokomentarisao da je srećan što može uživo da vidi Putina.

„Nisam ni manje ni više srećan od Hašima Tačija, koji se jednom prilikom slikao sa ovim velikim hrišćaninom, državnikom i čovjekom, i pohvalio se na društvenim mrežama zbog tog čina.
Mene kao običnog građanina to nikada neće zapasti, ali mi niko ne može oduzeti pravo da poštujem Putina i žalim za SSSR-om, onom velikom Jugoslavijom i bratstvom i jedinstvom u koje smo mi Albanci – katolici vjerovali, ali smo nažalost bili u ubjedljivoj manjini na Kosovu“, kazao je Nokaj novinaru IN4S.

Organizovan dolazak Albanaca sa Kosova i Metohije na doček Putina u Beogradu, Foto: IN4S

I vozači albanske nacionalnosti sa kosovskometohijskim registarskim oznakama, takođe nisu bili raspoloženi da pričaju pred diktafonima i kamerama, a neki među njima su oštro negodovali i što saradnici IN4S-a fotografišu njihove autobuse u Sarajevskoj Ulici, gde su uglavnom bili parkirani.

Organizovan dolazak Albanaca sa Kosova i Metohije na doček Putina u Beogradu, Foto: IN4S

IN4S te fotografije ekskluzivno objavljuje.

Izvor: KM Novine, IN4S