Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku udalj

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku udalj

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je presrećna što je treći put zaredom osvojila titulu prvaka Evrope u dvorani

GLAZGOV – Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

Španovićeva je najbolji rezultat ostvarila u petoj seriji, kada je skočila 6,99 metara, što je najbolji rezultat sezone, njen, ali i ukupno u svetu.

Ona je tako vezala tri pobede na evropskim dvoranskim prvenstvima, pošto je pre dve godine trijumfovala u Beogradu, a četiri u Pragu.

Srebrna medalja na Evropskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu pripala je Nastasiji Mirončik-Ivanovoj iz Belorusije, dok je bronzanu osvojila ukrajinska takmičarka Marina Beh-Romančuk, prenosi Beta.

Ponovo najbolja kada je najpotrebnije

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je da je presrećna što je treći put zaredom osvojila titulu prvaka Evrope u dvorani.

Španović je, nakon Praga i Beograda, osvojila zlatnu medalju i u Glazgovu i tako izjednačila uspeh legendarne Hajke Dreksler.

„Zaista sam presrećna. Ovo je moje treće zlato u nizu na Evropskim prvenstvima u dvorani i srećna sam što sam ponovo uspela da budem najbolja kada je bilo najpotrebnije”, rekla je Španović, a prenosi Atletski savez Srbije.

Španović je pobedila u Glazgovu skokom iz pete serije 6,99 metara, prenosi Tanjug.

Brnabić čestitala Španović osvajanje zlata u Glazgovu

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Ivani Španović osvajanje zlatne medalje u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu.

„Bravo Ivana Španović ! Čestitam osvajanje zlatne medalje u Glazgovu. Srbija je ponosna na Vas. Želim Vam mnogo uspeha u budućnosti”, navela je Brnabić na Tviteru.

\Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je u Glazgovu treću uzastopnu zlatnu medalju u skoku u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu i tako ispisala istoriju.

Ona je izjednačila rekord legendarne Hajke Draksler sa trećom titulom šampiona Evrope u nizu, nakon što je prethodno bila najbolja u Pragu i Beogradu.

U Glazgovu je slavila rezultatom od 6,99 metara, koji je ostvarila u petoj seriji, prenosi Tanjug.

Udovičić čestitao Ivani Španović

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Ivani Španović osvajanje zlatne medalje u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu.

Advertisements

„Treća uzastopna zlatna medalja za Ivanu Španović u skoku u dalj na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu! I ovaj put si pokazala da si najbolja među najboljima! Tvoj šampionski karakter je motiv i inspiracija za sve! Čestitam od srca tebi, tvom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije na ovom uspehu!”, navodi se u čestitki ministra Udovičića, prenosi Tanjug

Ivana Španović osvojila zlatnu medalju u skoku udalj