Ivica Todorić: Teško živim, prijatelji mi pomažu

Ivica Todorić: Teško živim, prijatelji mi pomažu

Ivica Todorić, nekada prvi čovek Agrokora smatra da je najveću hrvatsku kompaniju uništila politika, a ne loša ekonomska politika.

Dvorac na Šestinama već duže vreme rezervisan je za porodicu Todorić. U svoj nemali dom odlučio je da primi televizijsku ekipu iz Slovenije.

Odmah na početku naglasio je da niko ne voli Merkator kao on te iskreno veruje da je preuzimanje Merkatora bilo uspešno za tu slovenačku kompaniju čime joj je dao temelje za budući razvoj, prenosi Poslovni dnevnik.

Na pitanje misli li da bi Agrokor preživeo da nije kupio Merkator odgovara da “Svi stalno govore o nekakvim dugovima, ali Agrokor nikad nije imao velike dugove. Mislim, bili su veliki, ali nisu bili neizdrživi”

Smatra da je najveću hrvatsku kompaniju uništila politika, a ne loša ekonomska politika.

Na pitanja o životu nakon bega u London i povratka u Hrvatsku govori: „Nije mi lako, zavistan sam od pomoći prijatelja“, i dodaje da su mu upravo oni pomogli da skupi novac za kauciju. Govori da ima troškove s kojima nije lako da živi.

Iako živi u dvorcu od 55. 000 kvadratnih metara opravdava se da: „Posed dele četiri porodice. Ovo je moja jedina nekretnina. Moj deo vredi oko šest miliona evra. Ne kažem da to nije puno, ali bio sam najbogatiji čovek na području gde živi 200 miliona ljudi“, žali se Todorić.

Izvor: B92