JOVANOVIĆ: VELIKE NADE RAĐAJU VELIKA RAZOČARENJA

Sada, nakon svih ovih godina mora se vaditi kestenje iz vatre ali to kestenje neće moći da vade oni koji su tu vatru zapalili i to moraju da shvate.

Devetnaest godina kasnije mnogi učesnici petog oktobra imaju različite poglede na ta dešavanja sa ove vremenske distance. Jedan on njih je Boban Jovanović, koji je devedesetih godina bio novinar radija Slobodna Evropa i aktivno učestvovao u politici kao član  predsedništva Nove Demokratije Dušana Mihajlovića. Jovanović se posle ubistva premijera Djindjića povukao iz politike ali je i poznat  po tome da je prvi napravio emisiju i objavio istinu o carinskom pečatu Kosova u vreme kada je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju bio Borko Stefanović kao i emisiju “Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji i Srbi koji žive od Kosova i Metohije” u kojoj su sagovornici objasnili sve političke manipulacije i zloupotrebe Rade Trajković.

Jovanović je danas na svom fejsbuk profilu objavio status sa osvrtom na dešavanja pre devetnaest godina u kome kaže:

Advertisements

” VELIKE NADE RADJAJU VELIKA RAZOČARENJA.
I sada, 19 godina kasnije kad se osvrnem unazad i setim se tog dana u ustima imam ukus biter lemona, gorak i sladak u isto vreme.
Verovao sam da učestvujem u nečemu što će Srbiju učiniti boljom i ekonomski jačom, sačuvati Kosovo i Metohiju i verovao sam da bi to Zoran Djindjić uspeo da uradi.
Medjutim oni koji su došli posle njega, Boris Tadić i Dragan Šutanovac upropastili su Vojsku, doveli muzičara punk benda “ Generacija bez budućnosti” Borka Stefanovića da postavi granične prelaze izmedju Srba i Srba i prizna Kosovo suštinski a njihova dokumenta i formalno. Proces rešavanja Kosova iz UN prebacili u EU. I što je najtužnije ti isti se sada nadaju nekom novom petom oktobru i povratku na vlast. Takva prevara dešava se samo jednom u istoriji.
Tada su spaljeni glasački listići i svi dokazi da je Milošević pobedio u prvom krugu, ali veoma mudro i strateški iskorišten je bes napaćenog i bombardovanog naroda da se drugi krug ne desi i da u Jugoslaviji dodje do promene vlasti.
Sada, nakon svih ovih godina mora se vaditi kestenje iz vatre ali to kestenje neće moći da vade oni koji su tu vatru zapalili i to moraju da shvate.
Biter lemonu dodajem i Pelinkovac da nazdravim i da se još jednom prisetim mnogih dobrih ljudi kojih više nema medju nama a koji su učestvovali tada, ali i ljudskog šljama koji sad kroz raznorazne saveze i stranke pokušava da se ponovo domogne fotelja i vila isključivo zarad ličnih interesa.”

Boban Jovanović kao učesnik medjunarodne konferencije “Identitet Evrope”

Boban Jovanović se poslednjih godina bavio kulturnom diplomatijom u dijaspori i bio je direktor Srpskog informativnog i kulturnog centra na Malti, kao i ambasador kancelarije za saradnju sa dijasporom Grada Niša, a danas je ambasador Medjunarodne akademije za kulturu i umetnost u Srbiji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *