Ko je A.K. uhapšen u vezi smrti Davida Dragićevića?

Ko je A.K. uhapšen u vezi smrti Davida Dragićevića?

Banjaluka — Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložio je, a Osnovni sud je doneo odluku o pritvoru A.K. osumnjičenom u predmetu vezanom za ubistvo Davida Dragičevića.

Otac Davida Dragičevića: "Moj sin nije bio ni lopov, ni narkoman..."
Foto: Screenshot

Kako je javila Radio televizija RS, njemu je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

RTRS nezvanično saznaje da je reč o Alenu Kukiću, koji radi kao inženjer u M-telu.

A.K. je rođen 1982. u Banjaluci, a predlog za pritvor je Tužilaštvo dostavilo Osnovnom sudu juče zbog, kako se navodi, osnova sumnje da je počinio krivično delo “Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela”.

“Sumnja se da je, očito po nečijem nalogu, poskidao video zapise sa zgrada koje se nalaze prekoputa kuće u kojoj je, kako se pretpostalja, boravio pre smrti David Dragičević”, kaže advokat Dušan Tomić, smatrajući da je reč “o značajnom pomaku u istrazi”

“Uklonio je video snimke i koji su pokrivali put od te kuće do mosta gde je David ubijen. Dakle, uklanjeni su snimci koji su mogući dokazi za ubistvo. Mera pritvora je određena zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi mogao da ometa krivični postupak uticajem na svedoke”, kazao je on, a prenose “Novosti”.

Davor Dragičević, otac stradalog 21-godišnjeg Davida, tvrdi da ceo MUP Republike Srpske zna ko je ubio Davida i šta su mu radili tokom šest dana pre nego su ga ubili, zbog čega već danima protestuje u Banjaluci.

Screenshot

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS. Takođe tvrde da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi “Pravda za Davida”, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Izvor: B92, Tanjug