Ko je Miraševa “rajska ptica”

“Novosti” došle do identiteta čoveka koji je fotografisan sa raspopom na livadi. Veliki je pristalica politike koju vodi aktuelna vlast u Crnoj Gori

ĐETIĆ sa neobičnim stilom odevanja koji pozira sa raspopom Mirašem Dedeićem na jednoj livadi zove se Georges (Žorž) Bulatović (67). Postao je zaštitni znak samozvanog poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, njegova Rajska Ptica, Spiner ili Džingis Kan kako ga zovu “saborci” u Crnoj Gori i u Švajcarskoj, gde živi u kantonu Glarus.

Ponaša se kao umetnik, iako to nije, već kako se priča penzionisani monter ili mašinista, čak je i krojač, a po potrebi i Mirašev telohranitelj, njegova “desna ruka”.

Uvek kada zatreba, poput zmaja, preleti švajcarske Alpe i spusti se podno Lovćena da širi “svoju misiju”. Gazi sedmu deceniju života i, kako su nam rekli njegovi poznavaoci, poginuće, ako zatreba za Crnu Goru, ali “ne srpsku”.

Veliki je pristalica politike koju aktuelna vlast vodi i nada se da će se ostvariti naum da crkve i manastiri u njegovom Montenegru postanu “crnogorski”.

Kada se narod sabrao sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske da brani krstionicu na Miholjskoj prevlaci nezadovoljno je reagovao Žorž:

– Država opet kapitulira pred šačicom ekstremista. Nema sreće dok predsednik Milo opet ne uzme stvar u svoje ruke, kao u maju 2006. godine. Džaba se radujete posrbice, nikad više 1918!

Izvor: Večernje novosti

One thought on “Ko je Miraševa “rajska ptica”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *