Komadi odeće koji su potrebni svakom muškarcu

Često možemo videti brojne savete upućene ženama za oblačenje – šta sve moraju imati u garderoberu, kako da uklapaju boje, dezene, koje kombinacije su najbolje za različite prilike.

Načelno je moda predodređena ženama i od njih se očekuje da uvek budu u toku sa najnovijim modnim trendovima.

Međutim, šta je sa muškarcima? Pa i njima je potreban po koji savet ovog tipa.

Zato ćemo se u nastavku teksta osvrnuti na mušku modu, i dati i jačem polu po koji savet za odabir odeće koja im je potrebna u garderoberu, uz pomoć koji će i oni dobiti epitet muškarca sa stilom.

#1 Muški duksevi – nosivi u svim ležernim prilikama

Poznato je da se muškarci najbolje osećaju u sportskim stvarima, zato i u svakom muškom garderoberu najveći deo zauzima upravo sportska odeća. Kako vam ne bi oduzimali ono što najviše volite imamo iznenađenje za vas – da, i sportska odeća može biti moderna! Jedino što je važno je da pravilo odaberete priliku u kojoj ćete je nositi.

Sportski muški duksevi namenjeni su ležernim prilikama – možete ih nositi prilikom sportskih aktivnosti, ali i u šetnju parkom, odlazak sa društvom na piće i ostalim prilikama koje ne zahtevaju određenu dozu elegancije.

Zato je važno odabrati kvalitetan duks u boji koju možete jednostavno kombinovati sa drugim komadima odeće. On može biti jednobojan, ali može i imati određeni natpis, koji je postao posebno popularan zadnjih godina. Možete ga nositi uz farmerke za opuštene dnevne prilike ili uz donji deo trenerke u istoj boji.

#2 Košulja dobrog kroja – za svaku elegantnu situaciju

E, sad da pređemo na malo elegantnije i formalnije prilike. Bez obzira na vaš stav o elegantnijoj odeći, svaki muškarac treba da ima barem jednu košulju koja je dobrog kroja tako da pristaje njegovom tipu građe. Ona treba biti od kvalitetnog materijala koji je prijatan za nošenje. Kada je u pitanju boja košulje, predlažemo vam da se držite osnovnih boja – bela, crna, svetlo plava.

Ove košulje se najbolje kombinuju sa ostalim komadima odeće, pa ćete moći veoma često da ih nosite. Što se tiče printova, svedeni printovi su uvek u modi – sitne i neupadljive tufnice, uzdužne pruge ili neki drugi minimalistički dezen. Međutim, ukoliko već ne posedujete basic modele, neophodno je da prvo njih nabavite, a vremenom svoju kolekciju možete dopuniti printovima.

Košulje se mogu nositi u različitim prilikama i u kombinaciji sa različitim komadima odeće. Možete je nositi ispod sakoa za svečane prilike, preko jednobojne basic majice za svakodnevne, ležernije prilike, ispod džempera ili same, kao sastavni deo kombinacije za posao, sastanak, ručak ili večernji izlazak.

Kada je u pitanju materijal, preporučuje se da vaš izbor bude pamuk, koji je najprijatniji za nošenje i najbolje prijanja uz kožu, a kada su u pitanju tanke, letnje košulje, ne možemo a da ne pomenemo neprevaziđene lanene košulje.

#3 Bela majica – sa kragnom ili bez nje

Bela majica je komad odeće koji muškaraci širom sveta najviše nose. Bilo da je ispod duksa ili džempera ili samostalno, uz farmerke, pantalone ili šorc, pamučna majica je ono što će upotpuniti svaku vašu kombinaciju. Važno je da vodite računa da materijal od kojeg je napravljena bude 100% pamuk.

Na taj način bićete sigurni da će vam biti udobna, a kvalitetan materijal obezbeđuje i dugotrajnost odevnog komada. S obzirom na to da se bela majica veoma često nosi, ukoliko je od pamuka, ona prilikom čestog pranja neće promeniti oblik ili boju.

#4 Aksesoari – kvalitetan sat i dobar kaiš kao neizostavni deo svake kombinacije

Kada su u pitanju muški aksesoari, neizostavan deo svake kombinacije su sat i kaiš. Kvalitetan kaiš koji je po boji i stilu usklađen sa cipelama, iako nije upadljiv upotpuniće svaku kombinaciju, bez obzira da li je dnevna ili formalnija prilika u pitanju. Pri odabiru kaiša vodite računa o njegovom materijalu, boji, veličini i obliku šnale.

Kada su u pitanju satovi, možete se odlučiti za one sportske ili elegantnije, veće ili manje, sa metalnim ili kožnim kaišem.

Koji će biti vaš izbor zavisi samo od vašeg ukusa i stila oblačenja. Kada su u pitanju cene satova one zavise od proizvođača, međutim skup sat ne znači uvek i dobar sat. Ukoliko je po vašem ukusu i ukoliko umete da ga iznesete i onaj povoljniji biće sasvim odgovarajući.

Advertisements

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio korisan i da smo vam pomogli u obnovi garderobera i odabiru odeće koju ćete kombinovati za različite prilike.

 

Izvori slika:
https://www.pexels.com/photo/person-in-white-long-sleeve-sweatshirt-3894389/
https://www.pexels.com/photo/person-holding-round-gold-colored-analog-watch-with-link-
bracelet-380782/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *