Kon: Nakon razgovora sa predsednikom odustao sam od povlačenja!

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da je razmišljao da ode sa čela tima epidemiologa, jer je nivo bezobrazluka i neosnovanih kritika prešao granicu dopuštenog, a odustao je, kaže od povlačenja nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kon je rekao da ga je, pored neosnovanih kritika, duboko pogodio i zahtev Sinoda SPC, jer negira sve što je u borbi protiv korone do sada postignuto u nastojanju da se spasu životi građana Srbije.

Istakao je i da bez podrške predsednika ne bi ostao na čelu epidemiološkog tima. „Bez snažne podrške predsednika Srbije i vlasti ove zemlje ne bismo mogli ništa da uradimo, osim da pričamo”, rekao je Kon novinarima.

„Ja sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljim kritikama koje nisu bile samo kritike, već i napadi na ukupan rad, kako mene tako i stručnog tima, napisao sam da zaista treba da preuuzme neko ko to može bolje da radi, jer je taj nivo bezobrazulka prevaziošao ono što bi moglo da se prihvati”, rekao je Kon.

Pored toga, duboko me pogodila molba sinoda SPC, jednostavno što potpuno na neki način negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spasu životi. Osetio sam onda potrebu da treba da se sklonim, rekao je.

Advertisements

Posle poziva predsednika na razgovor jasno je da svoju profesionalnu obavezu imam i da sam je svestan potpuno, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *