“Kuda ide srpska porodica”: Srpsko društvo je prilično bolesno, država svakog dana oduzme troje dece

“Kuda ide srpska porodica”: Srpsko društvo je prilično bolesno, država svakog dana oduzme troje dece

1. marta u Muzeju automobila, u organizaciji Društva srpskih domaćina,  održana je tribina pod nazivom  „Кuda ide srpska porodica“.

"Kuda ide srpska porodica": Srpsko društvo je prilično bolesno, država svakog dana oduzme troje dece

Okupljenima su se obratili dr Miša Đurković direktor instituta za Evropske studije, dr Zoran Milivojević psihoterapeut i dr Miloš Stanković sa Pravnog fakulteta u Beogradu.

dr Zoran Milivojević

Dr Zoran Milivojević je u svom osvrtu na trenutno stanje u Srbiji apostrofirao da je srpsko društvo prilično bolesno i da mu treba pomoć. Takođe je upozorio i na pojačan rad države na oduzimanju dece, kao i na problem građanskog zakonika koji državu pozicionira u prvi plan dok porodicu naziva najvećom opasnošću za decu. Sa posebnom pažnjom se osvrnuo i na problem feminizma i na napade na belog muškarca.

dr Miša Đurković

U nastavku tribine dr Miša Đurković  je izneo probleme u vezi genetske manipulacije i himerizacije medicine, popisao je i izneo rezultate borbe protiv pogrešnih zakonskih rešenja kao probleme koje borci protiv ovakvih zakona imaju, a to su većinom tužbe raznih feminističkih, rodnih i LGBT organizacija, posebno je pomenuo tužbe protiv Vladimira Dimitrijevića, Slobodana Antonića i Branislav Ristivojević i drugih.

 

dr Miloš Stanković

Pravnim okvirom se bavio dr Miloš Stanković koji je u kratkom ali preciznom predavanju izneo razvoj porodičnog zakona od kneževine Srbije do danas, sa posebnim osvrtom na greške koje su nastale u najnovijem građanskom zakoniku gde recimo prostitutka postaje član porodice.

Voditelj tribine bio je Slobodan Erić.

HelmCast