KURTI BRUTALNO PONIŽEN U AMERICI Brojni zvaničnici ga “iskulirali”

Premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti se za četiri dana boravka u SAD sastao samo s direktorom Milenijum čelindž koorporacije (MCC) Alis Olbrajt, dok su ga brojni zvaničnici “iskulirali”.

Kako podsećaju prištinski mediji, iz Kurtijevog kabineta je najavljivano da će se sastati sa brojnim zvaničnicima, predstavnicima albanske zajednice i predstavnicima organizacija.

On je sa Olbrajt razgovarao o programu “Kompakt” koji se odnosi na energetski sistem Kosova i čija se realizacija uskoro očekuje i čija je vrednost preko 200 miliona evra.

Kako se navodi, on je na posetu SAD čekao skoro pola godine.

Kurti je posetu SAD započeo u petak, a boravak je produžio zbog predavanja koje bi 14. maja trebalo da održi na Univerzitetu DePol u Čikagu u organizaciji Odeljenja za albanske studije.

Poslanik Samoopredeljenja Adnan Rustemi rekao je da će Kurti u SAD imati brojne političke i ekonomske sastanke i da zlonamerni komentari ne znače ništa, prenosi Reporteri.

“Ne znam tačnu agendu sastanaka, ali svaki dan će imati sastanke. Radi se o ekonomskim i političkim sastancima”, rekao je Rustemi za T7.

Advertisements

Od tih sastanaka na kraju nije bilo ništa…

Izvor: Alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *