Londonski “Tajms”: Film “Balkanska međa” je Putinova propaganda

Londonski “Tajms”: Film “Balkanska međa” je Putinova propaganda

Film ruskog reditelja Andreja Volgina našao se na meti britanskog “Tajmsa”. Tvrde da je to Putinova propaganda koja potkopava regionalni mir.

Film “Balkanska međa” ruskog reditelja Andreja Volgina, koji ovih dana puni bioskope širom Rusije i Srbije, našao se na meti britanskog “Tajmsa”. Ovaj list je oštro napao “Među”, ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.

Britanci tvrde da je “istina prva žrtva ovog ratnog blokbastera”, i da iza svega stoji “namera Rusije da sve države bivše Jugoslavije okrenu protiv Zapada”.

“Tajms” navodi da je “Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastično nasilje nad malim nacijama i narodima bez zaštite”. Britanci ističu da je “vreme da se na to stavi tačka”.

U filmskom spektaklu “Balkanska međa” glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kucenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i Emir Kusturica.

Londonski "Tajms": Film "Balkanska međa" je Putinova propaganda
Screenshot/ Mondo

Glumac Aleksandar Srećković, koji u filmu glumi Albanca, pripadnika OVK, kaže, za “Novosti”, da ga ovakve poruke nisu iznenadile.

Advertisements

“Nije neočekivano da će zapadni mediji koji su podržavali i opravdavali nezakoniti čin NATO bombardovanja Jugoslavije, osuditi film koji prikazuje našu istinu, da ga predstavljaju kao unošenje nemira na Balkan. Nije Tajms imao takve komentare kad su kosovski Šiptari tri dana sprovodili krvavi pir, ubijali ljude, rušili pravoslavne crkve… Nisu pisali takve tekstove kad je pogođen voz u Grdeličkoj klisuri… Ti mediji su masovno podržavali bombardovanje, to je mašinerija koja radi svoj posao”, rekao je Srećković.

Izvor: MONDO