Mamić dao više od milion evra za HDZ-ov crni fond

Mamić dao više od milijun eura za HDZ-ov crni fond

ZAGREB – Nacional u današnjem broju objavljuje kako je Zdravko Mamić u crni fond HDZ-a dao više od milijun eura, ali i da danas, navodno, proklinje dan kad je to napravio.

Na naslovnici Nacionala piše kako taj novac nije došao do Kolinde Grabar-Kitarović te da Mamić smatra da je HDZ najveća banda Europe, koja ga je reketarila.

Mamić, koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa, kaže kako je on “te kriminalce podržavao”.

Podsjetimo, nekadašnji bog i batina hrvatskog nogometa godinama je gajio prisan odnos s HDZ-om i ključnim ljudima stožerne stranke. Ipak, Kolinda je kod gazde Dinama zauzimala posebno mjesto. Naime, Mamić joj je sredstvima, retorikom i zalaganjem pomogao da postane predsjednica.

Osim donacijom i javnom podrškom, pomogao joj je i čuvanjem službenog autobusa kojim se vozila u kampanji na parkingu uz prostorije Uprave NK Dinamo, u krugu maksimirskog stadiona.

Ljubav između Mamića i Kolinde dosegnula je vrhunac kada joj je organizirao proslavu 47. rođendana. Kao iznenađenje doveo joj je tamburaše, a navodno je jednu takvu proslavu organizirao i nakon službene inauguracije. I sama Kolinda je potvrdila da je za nju “gospodin Zdravko Mamić organizirao razne večere”.

“Gospodin Zdravko Mamić” danas je bjegunac nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zato što je Dinamo oštetio za 116, a državu Hrvatsku za 12 milijuna kuna.

Ispituju ga zbog mahanja lažnim SMS-ovima koje je za njega izradio Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar, a danas jedan od glavnih aktera afere SMS, koja uključuje i kuma potpredsjednika sabora Milijana Brkića te vozača ministra Tomislava Tolušića.

Advertisements

Mamić je, kako sam kaže, Vargi isplatio do milijun i pol kuna.

Autor/izvor: SEEbiz / Nacional