VSS: Hitno inspekcijski nadzor zdravstvenoj ustanovi koja je vršila pregled Vulina

Vojni sindikat Srbije traži hitnu reakciju Vlade Srbije povodom odluke Aleksandra Vulina da prisustvuje vojnoj obuci Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije traži hitan sastanak Vlade Srbije povodom nezakonite odluke Aleksandra Vulina da učestvuje na obuci rezervnog sastava Vojske Srbije, navodi se u saopštenju VSS.

VSS: Hitno inspekcijski nadzor zdravstvenoj ustanovi koja je vršila pregled Vulina
Foto: Vojni sindikat Srbije (arhiva)

Sindikat je u saopštenju zatražio da se spreči „nipodaštavanje i bruka Vojske Srbije kroz najgrublje kršenje zakona i zloupotrebu položaja ministra i zloupotrebu vojske u političke svrhe“, dok je, kako je navedeno, Vlada dužna da smeni aktuelnog ministra odbrane.

U saopštenju je naglašeno da je „igranje ugledom“ Vojske opasan je presedan koji može imati direktne posledice po moral srpskih vojnika i čime se direktno podriva borbena gotovost zemlje.

„Vojnom sindikatu Srbije je odavno jasno da je vlasti potreban i ovakav „ministarski rijaliti“ kako bi se katastrofalno stanje u našoj vojsci sklonilo od očiju javnosti. A pažnja te iste javnosti preusmerila na „Putujući cirkus teatralnog Vulina“ koji se već duže vreme ogadio narodu, o čemu govore i sva istraživanja javnog mnjenja. Ali dati nekome Vojsku Srbije za teatar apsurda i lečenje adolescentskih kompleksa, nešto je što Srbija do sada nije videla i što će istoričari u bliskoj budućnosti vrlo teško objasniti. Sledeće što možemo očekivati je da Vulinovu vojnu obuku prenosi TV Pink i da utisak bude kompletan“, piše u saopštenju VSS.

Screenshot

Oni su od Inspektorata odbrane zahtevali da hitno izvrši vanredni inspekcijski nadzor u vojnoj zdravstvenoj ustanovi koja je vršila pregled ministra Vulina radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica pod kojima je taj pregled vršen. Tražili su i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u jedinici Vojske Srbije u kojoj se Vulin obučava i da se izda nalog da se sa „tom nezakonitom aktivnošću odmah prestane“.

Advertisements

„Od Vlade Srbije tražimo da javnost obavesti o okolnostima i pravnom osnovu da Vulin prisustvuje obuci rezervnog sastava Vojske Srbije i da nas obavesti o tome ko će tih 15 dana vršiti dužnost ministra odbrane“, poručio je VSS i dodao da je smena ili ostavka Aleksandra Vulina „jedini logičan sled događaja“.

Izvor: Danas