Milomir Marić postao Vitez od Kruševca

Milomir Marić dobitnik nagrade Vitez od čarapanije, kao glavni urednik (ne)kulturnog TV programa Parovi, Milovan Vitezović dobitnik nagrade za životno delo, karikaturista Vlado Vološ nagrađen Klasovim majstorskim perom!

Savet međunarodnog festivala humora i satire Zlatna kaciga je doneo ogluku o nagradama za 2019. godinu. Književnik Milovan Vitezović dobitnik je ovogodišnje nagrade za životno delo, novinar Milomir Marić je dobitnik priznanja Vitez od čarapanije, a karikaturista Vlado Vološ je dobitnik nagrade Klasovo majstorsko pero, prenosi portal Kruševac.info.

Ovu oluku je obrazložio gradski većnik Momir Dragićević. Kazao je da je novinar i glavni urednik Happy televizije Milomir Marić ovo priznanje zaslužio jer u svojim emisijama na TV Hepi ima znatnu dozu humora. Da li namerno ili slučajno, nije uzeto u obzir to što je Milomir Marić glavni urednik televizije na kojoj je jedini program takozvani zabavno-humoristički program Parovi. Celodnevna i celonoćna emisija u kojoj se promovišu ljudi koji su društveni talog i svaka suprotnost kulturi i normalnom civilizovanom ponašanju, kakvom bi trebalo da teži svako društvo!

Nagrade nagrađenim će biti uručene na svečanosti na dan šale, 1. aprila, kojoj će prethoditi niz programa.

Najavljena je premijera humorističke predstave „Bila jednom jedna kafanica“, u produkciji Kulturnog centra Kruševac, uBeloj sali 29. marta.

Advertisements

31. marta u programu pod nazivom Veseli autobus učestvovaće poznati srpski satiričari i aforističari.

Izvor/ foto: KCK