Mira Karanović: Ne pada mi na pamet da se pravdam zbog gostovanja na Pinku

Mira Karanović: Ne pada mi na pamet da se pravdam zbog gostovanja na Pinku

Glumica i rediteljka Mirjana Karanović izjavila je da joj ne pada na pamet da se pravda zbog gostovanja u emisiji na televiziji Pink u kojoj su gosti bili i premijerka Ana Brnabić i Nebojša Krstić.

Povodom kritika na društvenoj mreži Tviter zbog učešća u toj emisiji i ocena da je načinom na koji je tamo nastupala podržala vlast, Karanović je rekla da tamo nije išla kao zastupnik ijedne političke organizacije, ni protesta, već kao običan gradnjanin koji smatra da treba iskoristiti svaku priliku za dijalog.

„Ne pada mi na pamet da se pravdam. Šta me briga šta uopšte misle na Tviteru – neka rade šta hoće. Neka oni idu pa ratuju. Ja nemam nameru da ratujem. Ja hoću da u ovoj zemlji bude mir“, rekla je Karanović za izdanje lista Danas od utorka, 2. aprila.

Ona je kazala da je niko nije vređao, niti je ona koga vređala, niti misli da to priliči dijalogu.

Mira Karanović: Ne pada mi na pamet da se pravdam zbog gostovanja na Pinku

„Mislim da bi trebalo da prestanemo da urlamo jedni na druge jer ne znam kako će sve ovo da se završi“, navela je ona.

Upitana da li je poziv na Pink shvatila i kao poziv na dijalog između vlasti i pobunjenih građana ona je rekla „apsolutno“ i navela da nije za to da se vlast ruši silom i da mora da se pokuša menjati na neki drugi način.

On je kazala da podržava proteste, ali da misli da ničemu ne vode.

„Da se razumemo, ja podržavam proteste jer mislim da ljudi imaju na to pravo. Ono što mislim da nije dobro jeste to što sa njima neće niko da razgovara i što se oni omalovažavaju. Takođe smatram da protesti ne vode ničemu ukoliko ne postoji insistiranje da se napravi dijalog. Moj stav je da treba svaku priliku iskoristiti za dijalog“, istakla je Karanović.

Izvor: Danas